Hindistan'ın en tanınan, ülkedeki en nüfuzlu yoga gurusu Swami Ramdev, Hindistan hükümetini yolsuzluklarla mücadele için harekete geçirmek amacıyla ''ölüm orucu'' başlatma çağrısından geri adım atmıyor.

Tüm dünyada milyonlarca taraftarı bulunan, dünya çapında yılda 40 milyon dolar gelir getiren bir yoga ve sağlık imparatorluğunu yöneten Ramdev, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in açlık grevini durdurma çağrısına karşın, geri adım atmayacağını açıkladı.

Ramdev, Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletindeki bir yoga toplantı merkezinden, CNN-IBN televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Başbakan, ölüm orucuna başlama kararımı sürdürmemem için çağrıda bulundu, ancak ben 4 Hazirandan itibaren ülkemizi kurtarmak için ölüm orucuma başlayacağım'' diye konuştu.

Ramdev, Hindistan hükümeti, ödün vermeyen bir yolsuzlukla mücadele kanununu meclisten geçirene ve Hintlilerin yabancı bankalardaki kanunsuz hesaplarının tekrar ülkeye iade edilmesini sağlayacak bir görev gücü oluşturulana kadar, Yeni Delhi'de başlatacağı açlık grevini sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Her gün televizyondan yayınlanan yoga şovlarıyla günde ortalama 30 milyon izleyici çeken Ramdev'in başlatacağı ''ölüm orucunu'' Hindistan'daki milyonlarca taraftarının da destekleme ihtimali olduğu ileri sürülüyor.


Habertürk