Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınav ve Mülakatında Başarılı Olan Hâkim Adaylarına İlişkin DUYURU 

28 Aralık 2014 tarihinde yapılan avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavını kazanıp atanmaya hak kazanan adayların;

 

11 Eylül 2015 tarihinden geçerli olmak üzere hâkim ve savcı adayı olarak atanarak Ankara Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında göreve başlayacaklar, 14 Eylül 2015 tarihinden itibaren Türkiye Adalet Akademisinde hazırlık eğitimlerini yapmak üzere görevlendirileceklerdir.

 

Bu nedenle, başarılı olan hâkim ve savcı adaylarının atama evraklarını;

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 8 Eylül 2015 tarihinde saat 14:30’dan itibaren hâkim adaylığı şube müdürlüğünden bizzat elden almaları gerekmektedir. (Kurumlarıyla ilişiklerini keserek     11 Eylül 2015 tarihinde Ankara Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında başlamalarını sağlamak için öncelik verilmiştir)

 

Serbest avukatlık yapanların 11 Eylül 2015 tarihinde Ankara Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında göreve başlamaları gerekmektedir.

 

Sürelerin kısalığı nedeniyle her hangi bir hak kaybına yol açılmaması için belirtilen tarihlere uyulması önem arz etmektedir.

 

Duyurulur.



Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınav ve Mülakatında Başarılı Olan Hâkim Adaylarına İlişkin DUYURU 

27 Aralık 2014 tarihinde yapılan avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adaylığı yazılı yarışma sınavını kazanıp atanmaya hak kazanan adayların;

 

11 Eylül 2015 tarihinden geçerli olmak üzere hâkim adayı olarak atanarak Ankara İdari Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında göreve başlayacaklar, 14 Eylül 2015 tarihinden itibaren Türkiye Adalet Akademisinde hazırlık eğitimlerini yapmak üzere görevlendirileceklerdir.

 

Bu nedenle, başarılı olan hâkim ve savcı adaylarının atama evraklarını;

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 8 Eylül 2015 tarihinde saat 14:30’dan itibaren hâkim adaylığı şube müdürlüğünden bizzat elden almaları gerekmektedir. (Kurumlarıyla ilişiklerini keserek     11 Eylül 2015 tarihinde Ankara İdari Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında adaylığa başlamalarını sağlamak için öncelik verilmiştir)

 

Serbest avukatlık yapanların 11 Eylül 2015 tarihinde Ankara İdari Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında göreve başlamaları gerekmektedir.

 

Sürelerin kısalığı nedeniyle her hangi bir hak kaybına yol açılmaması için belirtilen tarihlere uyulması önem arz etmektedir.

 

Duyurulur.