Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın telefonda babası ile konuşurken yüksek sesle tekmil vermeye zorlandığı açıklandı.
 
Avukatına gönderdiği bir faksla durumu bildiren Kozağaçlı, tekmil dayatması nedeniyle haftalık telefon görüşmesi hakkından vazgeçtiğini duyurdu.
 
Birgün gazetesinin haberine göre, Kozağaçlı faksında yaşadığı olayı şöyle anlattı, "Babam Ayhan Kozağaçlı'ya ait telefon numarasını çevirdim, kendimi 'Merhaba baba ben Selçuk' diye tanıttım ve konuşmaya başladım. Görevli infaz personeli konuşmamı keserek 'Telefon açıldıktan sonra yüksek sesle adımı ve soyadımı söylemem gerektiğini' iddia ederek konuşmayı engelledi ve on beş saniye sonunda görüşmem kesildi."
 
Kozağaçlı'nın avukatı Ali Şafak telefonda tekmil verilmesi uygulamasının yasal bir dayanağı bulunmadığını ve anayasaya aykırı olduğunu belirterek, olayın 12 Eylül darbesi sonrası cezaevlerine getirilen askeri disiplin kurallarına dönüş anlamına geldiğini söyledi.