Yolculuğun hava şartlarından dolayı zorlu olacağının öngörülmesi nedeniyle bölgeyi iyi tanıyan Mehmet MERK ekibe rehberlik yaptı. 3 kere buzlanma nedeniyle yolda kalan ekip nihayet köylere ulaştı. Köy koruyucu yardımcısı Samet Ateş tarafından karşılanan ekip Koruyucu başı İsmail MERK’in evinde misafir edildi. 

Bu sıcak misafirlikte ihtiyaç sahibi olan köy haneleri hakkında bilgi aldılar. Akşam yemeği ve çay ikram edilen ekip, İsmail MERK hanesinin sıcak misafirperverliği için teşekkür etti. Ardından ekibe koruyucu yardımcısı Samet Ateş dahil oldu ve ihtiyaç sahibi oldukları bilgisi alınan hanelere yardım malzemeleri bırakıldı. Kalan yardım malzemeleri de oluşturulan depoya teslim edildi. 

dejure.ai kurucusu Av. Akif ÇİMEN “Bölgeye yapılan yardımların sürece yayılması gerektiğini bu nedenle Mart ayının ortasında tekrar gitmeyi planladıklarını söyledi.” 

Bosphorus Rotary’den Recep KARAMAN “Bu süreçte yardımcı olan Kahramanmaraş merkezde sanat terapisti olan Ali Güney’e ve zorlu yolculukta rehberlik yapan Mehmet MERK’e teşekkür ederim.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan sanat terapisti Ali GÜNEY “İstanbul’dan gelen ekibe teşekkür ederim. Allah izin verirse Kahramanmaraş’ta kurulan depremzede Çadırkentlerinde sanat terapisi etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Çocuklar için Sanat Terapisi projesine Akif ÇİMEN dejure.ai olarak destek olacaklarını söyledi. Mart ayının ortasında başlayacağımız terapi kurslarımızda tekrar birlikte çalışacağımız için mutluyum.” dedi.

Ekibe rehberlik yapan Mehmet MERK “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Beşenli ve Emiruşağı Köyleri Güvenlik ve Koruyucu Başı İsmail MERK “Bizde uzaklardan gelip iyi işler yapan hayırsever bu millet olduğu sürece Allah izin verirse en kısa zamanda ayağa kalkarız. Milletimizin bu çabasını kenetlenmesini görüyoruz.” dedi.