Oise kentindeki ceza mahkemesinde görülen duruşmada savcılık, 30 yıl mahkumiyet talep etmişti,

Sanığın avukatı, 20 yıllık hapis cezasına itiraz edip temyize gitmeyeceklerini açıkladı.

Mahkeme, Uluğ’un ölen gencin anne ve babasıyla ve öz kızına yaklaşık 115 bin euro para cezası ödemesine hükmetti.

Muhittin Uluğ, 2014 yılı temmuz ayında Nogent-sur-Oise kasabasındaki evinin banyosunda kızını ve sevgilisini çıplak halde gördükten sonra cinayeti işlerken, kızını da yaralamıştı.

Adli polis: Böyle vahşi işlenen bir cinayet görmedim

Adli polis yetkilisi duruşmalarda verdiği ifadede sanığın kızının 20 yaşındaki sevgilisi Julien Videlaine’ın 19 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirterek, “bu kadar zalimce işlenen bir cinayet görmediğini” bildirmişti.

Otopsiyi yapan adli tıp uzmanı ise 19 bıçak darbesiyle ölen kurbanın vücudundan, tek bir damla kalmadığı için kan almanın mümkün olmadığı yolunda ifade vermişti.

Türkiye'ye kaçan sanık 8 yıl sonra yargılanmak üzere Fransa'ya iade edildi

Yaklaşık 8 yıl önce işlenen cinayetin ardından önce Almanya’ya, ardından Türkiye’ye kaçan ve şu anda 52 yaşında olan sanık, öldürülen gencin ailesinin ısrarlı takibi sonucu 2019 yılında Fransa’ya iade edilmişti.

Sanığın, cinayet işlendiğinde 19 yaşındaki olan kızı Nuzan, polise verdiği ifadede babasını suçlamıştı.

Ailesinden ilişkisini sakladığını kaydeden genç kız, babasının orduda tamircilik yapan sevgilisini öldürdüğünü, kendisine de yaraladığını bildirmişti.

Sanık, mahkemede verdiği ifadede, genci öldürdüğünü kabul etmişti. Sanık bununla birlikte, genç adamın kızına saldırdığı gerekçesiyle cinayeti işlediği iddiasını dile getirmişti.

Oise Ağır Ceza Mahkemesi önünde "Kendimi hem suçlu hem de suçsuz hissediyorum" diyen Muhittin Uluğ, cinayetle ilgili "Hiç tanımadığım birini gördüm. Kızımın hayatının tehlikede olduğunu hissettim" ifadesini kullanmıştı.