1. Tarih Kokan Sokaklar

Bozcaada tarihi, Anadolu’nun Rum kültürüyle zenginleşen farklı ve orijinal bir deneyim. Ada, Ayazma Manastırı’ndan Bozcaada kalesine kadar gezilmesi ve görülmesi gereken harika tarihi yapılara sahip. 

2. Sakin Doğa

Bozcaada'nın sakin doğası, tatilde huzur isteyenler için birebir. Tertemiz koylarda deniz keyfi yapabilir ve bozulmamış doğada ciğerlerinize oksijen depolayabilirsiniz. 

3. Yemek Kültürü

Ege’nin zeytinyağlılar, deniz mahsülleri ve otlardan oluşan kendine has yemek kültürünün tadını Bozcaada’da çıkarabilirsiniz. 

4. Zengin Şarap Kültürü

Eğer şaraba merakınız varsa, Bozcaada butik şarap fabrikaları sizin için biçilmiş kaftan. Bu tesisleri ziyaret ederek tadım yapabilir ve hediyelik alabilirsiniz. 

5. Bozcaada Otelleri 

Bozcaada otelleri butik otellerin en otantik hallerinin bulunduğu tatil bölgelerinden biri. Yörenin dokusuyla birleşen oteller eşsiz bir konaklama deneyimi sunuyor. 

Bozcaada'da Nerede Konaklanır?

Bozcaada’da yer alan konaklama tesisleri, ada ruhuna uygun ve eski Rum kültürünün bir yansıması olarak butik oteller çevresinde şekilleniyor. Eğer tercihinizi bu yapılardan biri yönünde kullanmak istiyorsanız neredekal.com’dan arama yaparak size en uygun tesise kolaylıkla ulaşabilirsiniz.Bu butik otellerden eski taş Rum evleri restore edilerek yapılanlar doku olarak beldede yapılabilecek en iyi konaklama seçenekleri arasında sayılıyor. Bu otellerden bazıları daha standart taş evler şeklinde tanımlanırken bazıları da orjinal konseptli lüks butik oteller arasında yer alıyor. Bozcaada merkez otelleri arasında tercih edebileceğiniz daha modern yapılar da bulunuyor. 

Bozcaada'da Gidilmesi Gereken Mekanlar

Bozcaada’da yapacağınız tatil tarih, kültür ve doğa üçgeninde şekilleniyor. Bozcaada’da görülmesi gereken birçok kültür öğesini adada yürüyüşler yaparak deneyimleyebilirsiniz. Bozcaada'nın taş döşeli dar sokakları arasında yürüyerek, Rum mahallesine gidebilir ve Anadolu’daki Rum varlığıyla ilgili bilgileri yerinde edinebilirsiniz. Ayazma Manastırı ve Meryem Ana kilisesine giderek tarihte bir gezintiye çıkabilirsiniz. Adanın tarihini daha derinden öğrenmek için Bozcaada müzesine gidebilir, ve kaleye çıkabilirsiniz. Deniz keyfi yapmak için birbirinden güzel Bozcaada koylarında gezebilir, yat limanına giderek manzaranın keyfini Ege yemekleri ve mezeleri ile çıkarabilirsiniz.