Manisa Barosu üyesi avukat Mehmet Demirlek, takip ettiği icra dosyasının borçluları tarafından dün silahlı saldırıya uğradı. Saldırı neticesinde avukat  Demirlek, bacağından yaralandı.

"MESLEKTAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

TBB'den yapılan açıklamada; "Avukata yönelen saldırının savunma hakkını ve hak arama özgürlüğünü hedef aldığını herkes bilmelidir. Bu sebeple, başta savcılık makamı olmak üzere tüm yargısal mercileri süreci etkin bir şekilde yürütmeye davet ediyoruz.

Meslektaşımıza ve Manisa Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Türkiye Barolar Birliği adına Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi olarak hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, mesleğimize yönelen her saldırıda meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

BARO: MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ

Manisa Barosu ise yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "Meslektaşımız Avukat Mehmet Demirlek'in bir haciz esnasında silahlı saldırıya uğradığını ve bu saldırı sonucunda yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Baro Başkanlığımız Başsavcılık ve Celal Bayar Üniversitesi yetkilileri ile görüşerek gerekli adımları vakit kaybetmeksizin atmıştır. Menfur saldırıyı kınadığımızı belirterek suçluların gerekli cezayı alması için gereken tüm işlemleri takip edeceğimizi bildiririz" denildi.