İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavının 2015 yılında dışarıdan alımlara kadro verilmemesiyle, alımların tekrar dışarıdan olması için 2017-2018 yıllarında hukukihaber.net'e röportaj veren çeşitli sosyal medya platformlarında gruplar kuran ve Twitter’da gündem olan Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun olan Berat Taş ile başarı hikayesini konuştuk...

"YAZILI SINAVI ASKERDE KAZANDIM"

"Öncelikle hukukihaber.net ailesine şahsım adına en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Benim için zor bir süreçti hele ki sınavın dışardan alımlara kadro verilmemesi hayallerimin bitti mi dediğim andı diyebilirim fakat hiçbir zaman vazgeçmedim her zaman söylerim ‘bir şeyleri kaybedebilirsiniz fakat inancınızı kaybederseniz işte o zaman her şeyi kaybedersiniz’ inancımı bir an olsun kaybetmedim. Öyle ki tecili bozdurup ardımda 2 çocuğumu bırakıp vatani hizmetimi ifa etmek için askere gittim. Tam Tugaydan içeri girecekken babam aradı “gözün aydın sınav ilanı geldi” dedi. Bir elimde ki bavula birde Tugayın girişine baktım aslında o zaman anladım ki mücadele o gün benim için tekrar başladı. Komutanlarım çok anlayışlı insanlardı “bir insan hem vatani hizmetini yapabilir hem de okuyabilir” dediler. Herkes uyurken ben kantinden aldığım küçük el feneri ile yatağımın içinde ders çalıştım konuları tekrar etmek için uyanık kalmam lazımdı sürekli kendime nöbet yazdırdım her anı değerlendirdim gerek çocuklarımın hasreti gerekse askerlik psikolojisi ama yine de vazgeçmedim."

"KOMUTANIM ALNIMDAN ÖPEREK TEBRİK ETTİ"

"Askerlik görevini ifade edenler beni daha iyi anlarlar diye düşünüyorum hele de ardınızda bıraktığınız çocuklarınız var ise. Yazılı sınav sonucuna komutanım baktı hiç unutmuyorum “başaracağına sonsuz inanıyordum” dedi yüksek bir puanla sıralamaya girdim. Tezkeremi alırken yüzlerce kişi içinde bölük komutanımız başarı hikayemi anlattı tebrik ederek ve alnımdan öperek tezkeremi teslim etti."

"ETKİN İCRA ETKİN ADALET  ADLI GRUBUM VAR"

Göreve başladığımdan itibaren Telegramda Etkin İcra Etkin Adalet adlı grubun kurulmasına öncülük yaptım. Yüzlerce kişi bu gruba katıldı. Burada canlı yayınlar yapıyor meslek büyüklerimizi canlı yayınlara davet ediyoruz. Grup da birbirimize takıldığımız soruları soruyor ayrıca bilgi paylaşımı yapıyoruz." 

"DEVLETE SIRTINI DAYAMAK İLE DEVLETE SIRT OLMAK ARASINDA İNCE BİR ÇİZGİ VARDIR"

Görevimi başladığım günden beri en iyi şekilde görevimi temsil etmeye mesai saati gözetmeden devletime sırt olmak için elimden gelen azmi ve çabayı gösteriyorum. İnanıyorum ki makamlar insana değil insanlar makama şeref katar."

"İNSAN HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİTMELİ"

"İnsan bence hayallerinin peşinden gitmeli. Pes etmemeli belki o zaman pes etmiş olsaydım şimdi burada makamımda olamazdım. Sınavı tekrar dışardan alımlara da kadro verilmesi için uğraşan bana destek veren yanımda olan tüm arkadaşlarıma ayrıca Adalet Bakanlığı'mıza ve İcra İşleri Daire Başkanlığı’mıza katkısı olan herkese en kalbi duygularımla teşekkür ederim saygı ve sevgilerimle."