Kazanımlar:

Bu seminerin katılımcıları, sözleşmenin müzakere aşamasından başlamak üzere, sözleşmenin kurulması, ifası ve sona erdirilmesi uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları görme imkânı bulacaklardır. Seminerde, sözleşme metninin hazırlanması veya hazır bir sözleşmenin incelenmesi sırasında izlenecek yöntem ve dikkat edilecek noktalar hakkında farkındalık sağlanmaktadır.

SEMİNER İÇERİĞİ: Sözleşme Hazırlarken ve İncelerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

-Sözleşmede Taraflar Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Tanımlar Başlığı Altında Yazılanlar Ne İşe Yarar? -Sözleşmenin Konusu Nasıl Belirlenmeli? -Tarafların Borçları Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Faiz Oranı Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Vergiler ve Diğer Masraflar Kime Ait Olacak? -Ceza Koşulu (Cezai Şart) Kuralı Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Sözleşmede Sonradan Yapılacak Değişiklikler -Mücbir Sebep (Force Majeure) Kuralı Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Gizlilik Anlaşması Ne İşe Yarar? -Delil Anlaşması Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? -Bildirimler ve Tebligat Adresi Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Sorumsuzluk Anlaşmaları Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? -Yetkili Mahkeme Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Sözleşmede Alacağın Devri (Temliki) Nasıl Formüle Edilmeli? -Sözleşmenin Sona Ermesine İlişkin Kural Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? -Sözleşmenin Dili Konusunda Uyulması Gereken Kural Nedir?

Kira Sözleşmesi, Standart Sözleşmeler ve Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Yeni Kurallar

-Konut ve Çatılı İşyeri Kiralarına İlişkin Önemli Yenilikler -Genel İşlem Koşulları (Tip Sözleşmeler) ile İlgili Yeni Kurallar -Yeni Ticaret Kanunu’nun Mal ve Hizmet Tedarik Sözleşmelerine Müdahalesi

Teminat Sözleşmelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Temel Noktalar

-Yeni Borçlar Kanunu’na Göre Kefalet Sözleşmesi -
Teminat Mektubu ve Garanti Sözleşmesi

Kimler Katılabilir:
1.Şirket yöneticileri/personeli
2.Avukatlar
3.Stajyer

Sözleşmelerde Dikkat Edilmesi Gereken Rekabet Hukuku Kuralları

-Dikey anlaşmalarda dikkat edilmesi gerekenler -Sözleşme sonrası rekabet yasağına ilişkin kurallar

Eğitmen:

Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak

Seminer Süresi:

2 gün (12 saat)

Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak

2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku Bölümü’ndeki yüksek lisans öğrenimini, 2008 yılında tamamladı. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başladı.

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi (Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı) konulu doktora tezi çalışmasıyla, 2013 yılında hukuk doktoru unvanını kazandı.

 2011 yılında başladığı Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi'ndeki görevine hâlen devam etmektedir. 2009 yılından bu yana, İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde, Borçlar Hukuku Bölümü Öğretim Görevlisi ve stajyer avukatların çalışmalarını değerlendiren kurulda jüri üyesi olarak görev yapmaktadır.

Bilirkişilik ve danışmanlık yapan Dr. Yeniocak hâlen, İstanbul Üniversitesi Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nda ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ders vermektedir.

Yayımlanan kitapları:
•Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Rehberi – (2. Baskı) 2015
•Yeni Kanunlara İlişkin İlk Yargıtay Kararlarının Değerlendirilmesi (TBK - TTK - HMK) - (Ed.) 2014
•Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi - (2. Baskı) 2014
•Türk Borçlar Kanunu’nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler – Genel Hükümler - (2. Baskı) 2013
•Anonim ve Limitet Şirket Hisselerinin Haczi – 2009