Almakla kalmadı, kulüplere ve 'Güven tazeleyin' diyen Yıldırım Demirören'e sağlam göndermeler yaptı. 

Federasyon, 'Etik ve Disiplin Kurulu'nun alacağı her karara saygılıyız' diyerek 58. maddenin mevcut haliyle uygulanacağını ifade etti. F.Bahçe ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in istediği 'Adlî yargılama beklensin' çıkışına karşı bir cevaptır bu. Artık adlî yargılama sürecinin beklenmeyeceği tescillendi. Bundan sonraki süreç şöyle işleyecek: Disiplin Kurulu 63 kişiden ve kulüplerden savunmalarını 10 gün içinde alacak, savunma vermeyenleri vermiş hükmünde değerlendirip savunmasız yargılayacak. Rapor hazırlayacak ve play-off öncesinde 'sıfır tolerans' içeren 58. madde ile kesin kararını verecek. 

Mevcut 58. madde uygulanacağı için şike ya da teşvike bulaşan kulüplere puan silme cezası verilmesi imkânsız. Suçlu bulunan kulüpler küme düşürülecek. 
Tüm üyeleri TFF Yönetim Kurulu tarafından atanan Disiplin Kurulu, spor hukukçularından oluştuğu için adlî yargıdan bağımsız çalışıyor. Zira savcının iddianamede suç olarak gördüğü birçok girişim futbolun iç yapısını bilen spor hukukçularına göre suç sayılmayabilir. UEFA, play-off öncesi verilecek karara binaen suça bulaşmayan kulüplere Avrupa Kupaları kapısını açacak.



Zaman