Yazarımız Aktivist Avukat Feyza Altun TEDxIstanbul'a katıldı.

Dünya Ekonomi Forumu 2016 raporuna göre kadın ve erkeğin iş hayatında eşit temsili için 117 sene gerekiyor diyen Altun, erkekleri cinsellikleri üzerinden överken kadınları kendi cinselliklerinden o kadar utandırıyoruz dedi.

Altun konuşmasına şöyle devam etti.

Aktivist Avukat Feyza Altun'un ise tüm bu manzaraya karşı cevabı net: "Ben bir kadınım. Eksik ya da yarım olduğumu düşünmüyorum. Beni bütünleyen şey bir koca, çocuk ya da evlilik değil. Ben kariyerimle, işimle, aşklarımla, hırslarımla, tutkularımla, ruhumla, görüntümle, cinselliğimle, istediklerimle ve istemediklerimle bir kadınım. Varım, tümüm ve var olacağım. Bana eksiksin, yarımsın, yapamazsın, edemezsin diyerek beni asla engelleyemezsiniz. Bizi bu şekilde kabul edin, kabul etmek zorundasınız. Kabul etmeyenler olursa da ettireceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz."

1987 yılında Üsküdar'da doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Halen Altun Hukuk & Danışmanlık bürosunda avukatlık yapmaktadır. Tarafsız Çalışan Anneler Platformu ve Kadın Birliği platformunun kurucusudur. İngilizce, Fransızca ve Farsça bilmektedir. Kadının Fenni yazarın ilk kitabıdır.