1. Fakülteye ilk girişinizde üniversitede ki en kalabalık bölüm olduğunuzu farkedeceksiniz. Aynı anda yüzlerce kişiyle kocaman bir amfide ders göreceğiniz için aklınızda türlü türlü sorular olsa da emin olun zamanla alışacaksınız.

blood_diamond_iterek_kosma

2. Daha sonra arkadaşlarınıza aldığı puanları ve burslarını sorduğunuzda aklınızda yavaş yavaş buraya gelen adam çalışkandır, hukuk da zor bölüm, ben bu okulu nasıl bitireceğim? diye düşünebilirsiniz. Ama zamanla farkedeceksiniz ki hukuk tamamen ayrı bir dünya ve ösym nin yaptığı değerlendirmeden bağımsız olarak size yepyeni bir fırsat sunuyor.

51c0657b269048955300002d

3. İlk haftanız bittikten sonra elinizde alışveriş listesi gibi ders kitabını, kanununu, pratik kitabını vb. içeren bir kitap listesi olacaktır. İşte o kitapları gördüğünüz, aldığınız ve yükünü şimdiden hissettiğiniz sırada hukuk fakültesine adım attınız demektir.  O gün kitapçıya giderken çanta almanız tavsiyedir, çünkü poşetler genellikle yırtılır.

POŞET

4.Siz kitaplar nasıl bitecek diye düşünürken, arkadaşlarınızın kitapları hatim etmesi moralinizi bir hayli sıkacak da olsa bir ortamda “hukuk okuyom ben yaa” dediğinizde ki havaya ve yaklaşıma değecek düşen moraliniz tekrar yükselişe geçecektir.

hurr

5. Üniversitede yavaş yavaş arkadaş ortamınız oluşacaktır. Eğer toplu taşıma kullanıyorsanız size bir sır verelim; elinde çok kalın, ciltli bir kitap taşıyan birisini gördüğünüzde o kişinin %99.9 meslektaşınız olacağını bilin. Bu hukukçular arası bir mesajlaşmadır, okunmasa bile o kitap hep elindedir.

KİTAP
 
6. Evvettt, tabi hukuk fakültesi bu aşamaya kadar yazılanlar kadar güllük gülistanlık değil, bunun quizi var, vizesi var, finali var, sabahlaması var, sabaha uyanılıp sınava girilmesi falan var oğlu var. Sizi vizeden önceki 1 haftaya ışınlarsak; muhtemelen arkadaşlarınıza Whatsapp dan en son hangi konuda kaldığınızı, ders notu, pratiği hatta ses kaydı olup olmadığını öğrendikten sonra kırtasiye de ki kuyruktan ilgili ders notunu aldıktan sonra, telefonunuzu arayıp buluşmak isteyen arkadaşınıza sınavlar yaklaşıyor ders çalışıyor dedikten sonra masalarda veya kütüphanelerde sabahlayacaksınız. İyi tarafından bakın vücudunuzun direncini arttırıyorsunuz.

DERS

6. İlk sınavınızda ya dumur olursunuz, ya da bu çok kolaymış dersiniz bunun ortası yoktur. Hoca kolay soracağım diyorsa zor, zor soracağım diyorsa zor, bir şey söylemiyorsa kolay sorar. Kağıdınızı tamamen doldurmak hocam valla yazdık o kadar artık bi 10 luk ateşlersin demeye benzeyen bir durum ama genç hocalarda pek işe yaramıyor haberiniz olsun. Yeri gelmişken size küçük bir ipucu 3 arkadaşınızı alın sınavdaki çıkar mı diye tereddüt ettiğiniz en zor soruları seçin ve 1. Arkadaşınız hocam…….dan soru çıkmaz demişsiniz, sormayacakmışsınız doğru mu?, …….. konulara dahil değil yani soru çıkmaz dimi hocam?, ……. Kesin sınava çıkacak demişsiniz de hocam nasıl bir cevap istiyorsunuz? vb.
sorularla sınav stratejinizi çizebilirsiniz

 tumblr_m1oh50lcV51r614uo

7. Sınavlar bittikten sonra öğrencilerin kendi kendine ilan ettiği tatil zarfında ailenizle iletişiminiz daha fazla olacaktır. Sizlere çeşitli sorular sorulacaktır. Siz kendinizi ağırdan satmaya bakın.

tumblr_n34plmL3m31sz0jwfo1_500

8. Gayri resmi tatil bittikten sonra ise finaller kapınızı hemen çalmaya başlar, vizeden ağzınız yandığı için finallere karşı bir ders stratejisi oluşturursunuz ve her gün düzenli çalışıp, dersleri girip, tekrar yapıp finallere çalışacağım dersiniz ama bunu bir türlü yapamazsınız. En uzun gece 21 aralıktır belki ama sizin en uzun geceniz finalden önceki son gecedir kardeşlerim.

stress-gif

9. Kitapları yetiştiremediğinizi anladığınızda bir kurtarıcı melek ararsınız, ders notu ya da anlamadığını yerleri anlatacak bir Allahın kulu bulmaya çalışırsınız ama bulamazsınız. İş te o an hukukum.net sizin bir tık uzağınızdadır ve tüm hukuk derslerine bu siteden ulaşabilirsiniz. Sonuçta sizin için koyduk bu dersleri ve 100.000 in üzerinde izlenme mevcut, 100.000 kişi yanılıyor olamaz heralde.

giphy

10. Sevinci kursağında kalan genç hukukçu kardeşlerim, bakmayın yakındığıma hukuk çoğu insanın hayalini kurup okuyamadığı, gidenlerin yakındığı, gidemeyenler ahh çektiği, çok ayrıcalıklı ve eğlenceli bir bölüm. Şimdiden hayırlı olmasını diler, aramıza katıldığın için kutlarız.

giphy (1)

Atakan Karataş/hukukum.net