Kimyasal maddeler günümüzde çok çeşitli sektörlerde aktif olarak kullanılır. Özellikle üretim süreçlerinde son derece önemli bir rol oynarlar. Yapıları dolayısıyla tehlikeli madde kategorisinde yer alırlar. Bu aynı zamanda https://tetglobal.com/likit-kimyasal-madde-tasimaciligi/ hizmetlerinin titizlikle gerçekleştirilmesi gerekliliğini doğuran bir durum olarak öne çıkar. Dökme kimyasal madde taşımacılığı yapılırken yasalarla sabitlenen pek çok kurala uyulmalıdır. Son yıllarda üretim bazında kimyasal madde kullanımında yaşanan artışla birlikte, kimyasal maddelerin taşınması sürecine ilişkin yeni alternatifler gündeme gelmiştir. Dökme kimyasal madde taşımacılığı bu kapsamda yaygın bir şekilde tercih edilen lojistik sektörü hizmetlerindendir.

TET Global ADR standartlarına uygun hizmet anlayışıyla lojistik faaliyetlerini sürdürmekte, bu sayede dökme kimyasal madde taşımacılığında yeni bir dönemin öncüsü haline gelmektedir. TET Global Türkiye merkezli bir firma olup Avrupa’daki tüm noktalar arasında güvenli, kaliteli ve çevre dostu dolaşım için başvurabileceğiniz ilk adrestir. Aynı zamanda dünya genelinde konteyner kiralama hizmeti veren https://tetglobal.com/tank-konteyner-acenteligi/ firmasının Türkiye acentesi olarak hizmet vermektedir.

Bulkhaul tank konteyner 20 binden fazla tankerle ve deniz aşırı noktalar arasında faaliyetlerini sürdürmektedir. Ürün segmenti 14.000 litreyle 35.000 litre arasında değişen tek, iki ve üç bölmeli tank konteynerlerden oluşmaktadır. Buhar ve elektrikli ısıtma sistemlerine sahip konteynerler, her seferden sonra yeniden ısıtma süresini minimize etmektedir.

Dökme kimyasal madde taşımacılığı hizmetlerinin öneminin ve gerekliliğinin bilincinde olan TET Global farklı lojistik ihtiyaçlarını güvenli ve başarılı bir şekilde tamamlar. Aynı zamanda TET Global yurt içi ve yurt dışı tehlikeli madde sevkiyatı hizmeti için gerekli belgelere ve izinlere sahip bir firma olarak; likit kimyasal madde taşımacılığı, gıda ürünleri taşımacılığı, intermodal taşımacılık, tank konteyner depolama, kimyasal tanker yıkama ve tank konteyner depolama hizmetleri sunmaktadır.

Dökme Kimyasal Madde Taşımacılığı Nedir?

Lojistik sektöründe en çok tercih edilen hizmetlerin başında kimyasal madde taşımacılığı gelir. Çeşitli alt kolları bulunan kimyasal madde taşımacılığı hizmeti dahilinde öne çıkan taşımacılık türlerinden biri dökme kimyasal madde taşımacılığıdır. Taşıma hizmetinin konusunu oluşturan maddeler dolayısıyla dökme kimyasal madde taşımacılığı titiz ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Yapıları itibarıyla kolay etkileşime girebilen dökme kimyasal maddelerin gerekli önlemler alınmaması halinde çevreye zarar vermesi riski yüksektir.

Bu kapsamda bir noktadan bir başka noktaya taşınması gereken maddeler başta canlı varlıklar olmak üzere hiçbir şeye zarar verilmeksizin, güvenli ve sorunsuz bir şekilde taşınmalıdır. Dökme kimyasal madde taşımacılığı bu nedenle yalnızca gerekli donanıma sahip araçlarla ve alanında uzman personellerle gerçekleştirilebilir. Özel araçlar ve uzman profesyonellerle, yasalara uygun şekilde yapılan dökme kimyasal madde taşımacılığı Avrupa standartlarına uygun olmak zorundadır. Herhangi bir aksilik yaşanması durumunda bireylere ya da çevreye zarar verilmeksizin sürecin tamamlanması için; araçların yanı sıra taşımacılık sürecinde görevli personel de belirli donanımlara sahip olmalıdır.

Dökme kimyasal maddelerin, özel olarak korunmadıkları durumlarda insanlara, diğer canlılara ve doğaya zarar vermesi riski son derece yüksektir. Bu yüzden özel koşullar çerçevesinde muhafaza edilmeleri sağlanmalıdır. Bu sayede insan, diğer canlılar ve doğayla doğrudan temasın engellenmesi sağlanabilir. Kimyasal maddelerin istenmeyen teması ölümcül sonuçlara kadar uzanabilen ciddi riskler doğurabileceğinden, bir noktadan bir başka noktaya sevk edilmesi sırasında gereken özenin gösterilmesi opsiyonel bir durum olarak değerlendirilmemelidir.

Dökme Kimyasal Madde Taşımacılığına Neden ihtiyaç Duyulur?

Dökme kimyasal madde sınıflamasına dahil olan ürünler pek çok farklı sektörde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle dökme kimyasal madde taşımacılığı hizmetine gösterilen ilgi giderek artmaktadır. Korunaklı yerlerde muhafaza edilmesi gereken kimyasal maddelerin gerek şehirler arası gerek ülkeler arası sevkiyatı söz konusu olabilmektedir. Bu ürünlerin normal sevkiyat kapsamında gönderiminin yapılması söz konusu değildir. Dökme kimyasal madde taşımacılığı yalnızca özel araçlarla ve yetkili personel aracılığıyla yapılabilir. Kimyasal madde taşımacılığı hizmeti veren firmalar yaptıkları işin öneminin bilincinde bir hizmet politikası benimsemelidirler.

Dökme kimyasal madde taşımacılığı aynı zamanda tehlikeli madde lojistiği hizmetleri kapsamında yer alır. Çünkü dökme kimyasal madde taşımacılığı ürünlerin güvenliğini sağlamasının yanı sıra çevre bilincine de hizmet etmelidir. ADR taşımacılığı  hem canlıların hem çevrenin zarar görmesini önlemeye odaklanır. Depolama hizmetleri sırasında göz önünde bulundurulan kalite standartları aynı şekilde taşımacılık hizmeti sırasında da göz önünde bulundurulmalıdır.

Dökme kimyasal madde taşımacılığı hizmeti kapsamında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ADR standartlarıdır. ADR Avrupa’yı kapsayan bir anlaşma olarak kimyasal madde taşımacılığının güvenli bir şekilde yapılmasına odaklanır. 1968 yılında imzalanmış olan anlaşma kapsamında dökme kimyasal maddelerin kara yoluyla taşınması süreci belirli kurallara bağlanmıştır.

Lojistik sektöründe hizmet veren firmalar dökme kimyasal madde taşımacılığı yapılması için ADR sertifikası almalıdır. Bu sertifikaya sahip olunmaması dökme kimyasal madde taşımacılığı hizmetinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi olasılığını ortadan kaldıracaktır.