Diyarbakır Silvan’da çıkan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin kimlikleri belli oldu.

ŞEHİT ASKERLER:

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan YILDIRIM (2006-709) ADANA / CEYHAN

2.J.Uzm.Çvş. Mustafa GÜNEY(2009-306) ADANA / YÜREĞİR

3.J.Uzm.Onb. Fahrettin AKSU (2009-586)HATAY / KIRIKHAN

4.J.Komd.Çvş. Mehmet KAZ GAZİANTEP / NİZİP

5.J.Komd.Çvş. Emrah EKER GİRESUN / DERELİ

6. J.Komd.Çvş. Necmettin TORUN SAMSUN / ALAÇAM

7. J.Komd.Çvş. Ufuk BAŞARI KONYA

8.J.Komd.Çvş. Noyan AYDIN ZONGULDAK / EREĞLİ

9. J.Komd.Onb. Aykut DELİMEHMETOĞLU BURSA İNEGÖL

10. J.Komd.Er. Barış ÇİÇEKDAĞI GAZİANTEP

11. J.Komd.Er. Vefa ÇELİK AĞRI

12. J.Komd.Er. Ethem OKKAY ŞANLIURFA / PAYAMLI

13.J.Komd.Er.Gökhan KAPLAN TEKİRDAĞ/ ŞARKÖY

TEDAVİ ALTINDA BULUNANLAR:

1.J.Uzm.Onb.Regaip ÖZDEMİR TRABZON / ARAKLI / İSTANBUL Ağır Yaralı (GATA)

2.J.Uzm.Onb. Erdem YILDIZ KARS / ARPAÇAY Ağır Yaralı (GATA)

3. J.Uzm.Çvş. Abdulvahap TURAN (2009-764)ADIYAMAN Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

4.J.Uzm.Çvş. Ahmet ÖNDER (2009-590) AFYON Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

5. J.Uzm.Onb. Aşkın ÖZEL KARAMAN / BURDUR Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

6.J.Komd.Er. Ahmet EROĞLU TOKAT / İSTANBUL Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

7. J.Komd.Er. Faruk KILIÇ ŞANLIURFA Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)


Başbakan Tayyip Erdoğan, Silvan'daki hain saldırıyla ilgili Orgenaral Koşaner'e mesaj gönderdi: Türkiye Cumhuriyeti, terör sorunun da üstesinden gelecektir

Saldırıdan sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'da Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e bir başsağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Diyarbakır'da teröristlere karşı yürütülen operasyonda 13 askerimizin şehit düşmesi ve 7 askerimizin yaralanması milletçe hepimizde derin bir teessür ve üzüntüye neden olmuştur. Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizin, yine bu uğurda gece-gündüz mücadele veren güvenlik güçlerimizin fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir. Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına başsağlığı diliyorum."

Saldırıdan sonra Ankara teyakkuzda

Türkiye, dün uzun bir aradan sonra 13 şehidin verildiği terör örgütü PKK'nın saldırısı ile şoke oldu. Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner acı haberi Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen üçlü zirve sonrasında aldığı belirtildi. Başbakan Tayyip Erdoğan haberi TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyareti sonrasında aldı. Ziyaret sonrasında İstanbul programı için Esenboğa Havalimanı'na hareket eden Erdoğan saldırı ve şehit haberlerinin gelmesi üzerine acilen Başbakanlık Merkez Bina'ya geçti. Erdoğan'ın gelmesi ile birlikte Org. Koşaner ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık'a geldi ve saat 18:00'de güvenlik zirvesi başladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel dahil oldu.
Ceyda KARASLAN / ANKARA

Çiçek: Herkes safını iyi belirlesin

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: "Bir taraftan demokrasi, bir taraftan barış ve özgürlük ama öbür tarafta da kan, kin ve vahşet... Artık herkesin safını iyi belirlemesi lazım. Ya demokrasiden yana olacağız ya da bu türlü kan ve kin kusanlarla beraber olacağız. Bunlar uluslararası güçlerin menfaatine hizmet eden, onun için kan döken, kin kusan, bir vahşet örgütü. Bunu artık hepimizin, herkesin çok daha iyi anlaması lazım."

Tepkiler...
'Acı yaşatanlar başarılı olamaz'

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: Türkiye'nin gelişmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve sorunların aşılması konusunda gösterilen iyi niyetli gayretler, terör örgütünü rahatsız etmektedir. Ancak, kan dökerek insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacağını düşünenler, büyük bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır. Tüm siyasi aktörleri terörü dışlamaya davet ediyorum.

KILIÇDAROĞLU: İNSANLIK SUÇU -
Terör bir insanlık suçudur, saldırıyı lanetliyorum. Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir."

BAHÇELİ: SORUMLU HÜKÜMET -
Çok tehlikeli sonuçları olacak bu vahim noktaya gelinmesinin en büyük sorumlusu terörle mücadeleyi zaafa uğratan, PKK açılımı ile bölücü emelleri siyaset sahnesine taşıyan ve İmralı canisi ile Türkiye'nin bölünmesiyle sonuçlanacak gizli siyasi çözüm pazarlıkları yürüten Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.

DEMİRTAŞ: SİYASİLERİN SUÇU -
"Her şeyden önce çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye'de bugüne kadar bu mesele yüzünden, Kürt sorunu yüzünden yaşanan çatışmalarda yitirdiğimiz her genç Türkiye'nin değeridir. Ortak paydasıdır, ortak acısıdır. Siyasetin çözüm bulmaması, siyasetin cesaretsizliğinin bedelini gençler ödüyorlar. Bu olup bitenlerde, siyaset kanalını tıkayan siyasetçiler sorumludur.

ENSARİOĞLU: SALDIRI İMRALI'YA KARŞI -
Bazı çevreler Kürt sorunun çözümünü istemiyor ve Kandil'le birlikte hareket ediyor. Böyle büyük bir terör saldırısı Kürt sorununa çözüm sürecini sabote etmeye yönelik bir eylemdir. Öcalan'ın Kürt sorunun çözümüne yönelik yeni tutumu ve sürece dahil olmasına karşı bir eylemdir.


Sabah