Telekom sektörünün önemli oyuncularından C5 Elektronik ve gruba bağlı 2 şirket için konkordato talebi ile dava açıldı. Mahkeme üç şirket için de tedbir kararı verdi geçici konkordato komiseri heyeti atandı.

Kalender Ailesi’nin sahibi olduğu C5 Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, High-Tech Telecominication İletişim Araçları Pazarlama AŞ ve Tele-Tur Turizm Organizasyon Gıda İnşaat Taahhüt Bilgisayar Telekominikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ, yaşadıkları malı sıkıntıları aşamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Üç şirket için İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulunuldu.

Mahkeme, 31 Temmuz'da üç şirket için de 3 aylık geçici konkordato kararı verdi. İcra İflas Hukukçusu Evren Kılıçoğlu, Yeminli Mali Müşavir Emine Leyla Kıyat ve Muhasebe ve Finans Uzmanı Salih Çakmak'da konkordato komiseri olarak atanan isimler oldu. Davanın bir sonraki duruşması ise 23 Ekim'e alındı.

KENDİ TELEFONLARINI ÜRETİYORDU

C5 Elektronik, 2000'li yılların başında kurulmasına rağmen, Türkiye mobil iletişim ve teknoloji sektöründe büyük firmalar arasına girmeyi başardı. Uzun yıllar 2011-2013 yıllarında Fortune 500 ve Capital 500 listesine giren C5 Elektronik aynı zamanda kendi markası ile telefon üretimi de yapıyor. (Deniz Çağıl/Hürriyet)