Profilo Grubu şirketlerinin avukatlığını üstlenen avukat Sümer Altay, takip ettiği önemli bir dosyadaki vekâlet ücreti ödenmediği gerekçesi ile grup ile karşı karşıya gelmişti. Avukat Altay, 2.5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding A. Ş. ve Profilo Sanayi ve Tic. A. Ş.’ye karşı iflas davası açtı.

İstanbul 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme depo kararı verdi. Depo kararına rağmen ödeme yapılmayınca Altay’ın avukatları borcun ödenmediğini belirterek Profilo Holding A. Ş. ve Profilo Sanayi ve Tic. A. Ş.’nin ayrı ayrı iflasına karar verilmesini istedi. Davalı şirketlerin avukatı ise davanın reddine karar verilmesini talep etti. İstanbul 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Profilo Holding A. Ş. ve Profilo Sanayi ve Tic. A. Ş.’nin iflasına karar vermişti.

Profilo Holding A. Ş. ve Profilo Sanayi ve Tic. A. Ş.’nin avukatı, İstanbul 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesince verilen iflas kararına itiraz etti. İtirazı kabul eden İstanbul BAM 17’nci Hukuk Dairesi, İstanbul 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nin iflas kararının kaldırılmasına ve Altay tarafından açılan davanın reddine karar verdi. Kararda, Yargıtay’a temyiz yolunun açık olduğu belirtildi. (Ayşegül Usta / Hürriyet)