Çok tercih edilen blok tren taşımacılığı faydaları ile öne çıkan bir taşıma yöntemidir. Uygun maliyeti ile dikkat çeken taşımacılığın faydalarından birisi de hızlı taşıma sağlamasıdır.

Bu taşımacılık türünde trafiğe takılma gibi durumlardan dolayı zaman kaybetme gibi sorunlar da görülmez. Vagon sayısı yüksek olduğu için tek seferde taşınacak yük sayısı da oldukça fazladır.

Blok Tren Konteyner Taşımacılığı Nedir?

Yüklerin alış noktası ile varış noktası arasında vagon değiştirme işlemi yapılmadan taşınma işlemi blok tren taşımacılığı olarak adlandırılır. Bu yöntemde istasyon dışı alanlarda yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaz.

Vagon Taşımacılığı Çeşitleri Nelerdir?

Yüklerin vagonlara istiflenmesi ve taşınması ile yapılan işlemler ise vagon taşımacılığı ile adlandırılır. Blok tren taşımacılığı ile farklılıkları bulunan bu yöntemin ana çeşitleri de yer alır. Bunlar arasında ise kapalı vagon, kayar yan duvarlı vagon, platformlu vagon ve yüksek kenarlı vagon yer alır. Hepsinin kullanım amacı farklıdır.

Multimodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Diğer çok tercih edilen multimodal taşımacılık çoklu taşımacılık anlamına gelir. Bu işlemin en önemli özelliği en az iki farklı taşımacılık yöntemi ile işlem yapılmasıdır.

Multimodal Taşımacılığın Farkları Nelerdir?

Diğer taşıma türlerine göre multimodal taşımacılık türünün farkları vardır. Tek bir sorumlu kişinin olması aynı zamanda birçok sözleşme yerine tek bir sözleşme ile işlemlerin yapılması bu farklar arasında ilk sıralarda yer alır.

Multimodal Taşımacılık Kapsam Alanı Nedir?

Kapsadığı alanlar anlamında da multimodal taşımacılık farklı bir taşınma yöntemidir. En az iki farklı taşınma ile işlem yapıldığı için oldukça hızlı bir özelliği bulunur. Deniz, kara, hava gibi birçok ulaşım şeklini kullanmak mümkündür.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Çok karıştırılan multimodal ile intermodal taşımacılık arasında belirgin farklar vardır. Öncelikle multimodalda vagon değişimi yapılırken diğerinde ise sadece taşıma yöntemi değişir. Multimodal taşımada tek bir sözleşme yeterli iken diğer taşıma yönteminde ise birden fazla sözleşme yapılır.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Gerçekleştirilir?

Karayolu taşımacılığı ile başlayan ve demir yolu taşımacılığı ile devam eden intermodal taşımacılık için en az iki farklı taşınma yöntemi gerekir. İşlemin devamında ise deniz ve hava yolu ulaşımı ile yüklerin taşınması devam eder.

İntermodal Taşımacılık Ne Sunar?

Uygun fiyat ve hızlı bir taşınma işlemi için intermodal taşımacılık iyi bir yöntem olacaktır. Daha az maliyet ile ülkeler arası taşımacılık için bu yöntemi rahatlıkla tercih edebilirsiniz.