Portekiz’in tarihi ve kültürü ile en köklü şehirlerinden biri olan Lizbon, Golden Visa kapsamında Avrupa’da yaşamak için en uygun yerler arasında. Yıl boyunca süren güneşli havası ile yüksek yaşam kalitesi sunan Lizbon, çok iyi bir ulaşım, eğitim ve sağlık alt yapısına sahiptir. Bir AB ülkesi olmasından dolayı, Portekiz’de yaşama fikri size ilk başta imkânsız gözükebilir. Ancak Portekiz Golden Visa programı sayesinde, Lizbon’da yaşamak aslında oldukça rahat ve konforludur. Golden Visa alarak, siz de bir Lizbon sakini olabilir, ailenizle birlikte tüm AB vatandaşlığı şartlarından faydalanabilirsiniz.

Golden Visa nedir?

Golden Visa, Avrupa Birliği ülkelerinden Yunanistan, İspanya, Portekiz gibi ülkeler tarafından, 2012 yılında başlatılan bir vatandaşlık edinme programıdır. Program kapsamında, belli şartları sağlayan, AB üyesi olmayan ülke vatandaşları, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’dan çifte vatandaşlık hakkı kapsamında vatandaşlık alabilmektedir. Bu kapsamda aranan şart ise, ülkenin kalkınmasına katkı sağlama amacıyla gayrimenkul satın alma, şirket kurma ya da devlet tahvili satın almadır.

Kimler katılabilir?

Golden Visa programına başvurmak için, yatırım için kullanacağınız paranın Avrupa Birliği’nin dışından gönderilmesi gerekmektedir. Bulunduğunuz ülkede suç geçmişine sahip olmamanız da, Golden Visa şartları arasındadır. Başvuru yapan kişinin aile üyeleri de Golden Visa koşullarından yararlanabilir.

Neden Golden Visa almalısınız?

Yatırımcı olarak Golden Visa almanız durumunda, AB’den ayrılan İngiltere hariç, tüm Avrupa ülkelerine vizesiz, özgürce seyahat edebilir ve bir Avrupa Birliği vatandaşı olabilirsiniz.

Çifte vatandaşlık hakkınızdan ötürü, çocuklarınız da AB ülkelerinde eğitim alma hakkı kazanır ve daha aydınlık bir geleceğe sahip olurlar.

Tüm aile üyeleriniz, AB ülkelerinde, Avrupa standartlarında bir sosyal sağlık güvencesi elde etmiş olur.

Yatırımınızın ardından Avrupa'da çalışma ve ticaret yapma hakkına da kavuşmuş olursunuz.

AB pasaportu ile 165’ten fazla ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Golden Visa amaçlı yapacağınız yatırım size sürekli kazandırmaya devam edecektir. Portekiz’in başkenti Lizbon başta olmak üzere, revaçta olan birçok şehirden alacağınız gayrimenkuller, yüksek kira getirileri ile süratle yatırımınızı amorti edecek ve sizlere daha fazlasını kazandıracaktır.

Portekiz Golden Visa alma şartları nelerdir?

Portekiz, Golden Visa yatırımcı vizesi almak için gayrimenkul alımında en az 500 bin Euro yatırım şarttır. Yatırım tutarı, bazı istisnai durumlarda ise 350 bin Euro’ya kadar düşmektedir. Alınan gayrimenkulün ardından tüm aile üyeleri, Portekiz’de oturma ve beş yıl sonra vatandaşlık imkânına kavuşabilir. Beş yıl boyunca satın alınan gayrimenkuller kiraya verilebilir ve vatandaşlık alındıktan sonra da satılabilir.

EUPorto ile Lizbon’da bir yaşama adım atın

‘Portekiz’deki eviniz’ sloganı ile yola çıkan EUPorto, Portekiz Golden Visa konusunda uzman bir şirkettir. Gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında uzman bir ekiple hizmet veren EUPorto, anahtar teslim gayrimenkul projeleri ile Portekiz kanunlarına uygun olarak, TC kökenli vatandaşlarımıza Euro bazında düzenli ve yüksek kira garantili yatırım imkânları sunmaktadır.

Avrupa Birliği ülkelerinden Portekiz’de ev alarak kârlı bir yatırım yapabilirsiniz. Böylece Portekiz’de oturum ve AB vatandaşlığı alabilir, ailenizle Portekiz’in en güzel şehri Lizbon’da yaşamak için bir adım atabilirsiniz. Portekiz Golden Visa (Altın Vize) avantajları ile gayrimenkul danışmanlığı veren EUPorto yetkililerinden, Golden Visa kapsamındaki projeler hakkında hemen bilgi alabilirsiniz. Bu renkli hayata adım atmak için EUPorto ile iletişime geçebilirsiniz.