BOLU - Aksu, Bolu Özel Dünya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, milletin kendilerine hizmet edenleri çok iyi bildiğini ve çok iyi takdir ettiğini söyledi.

Milletin, çalışanla çalışmayanı ayırdığı anlatan Akşu, şunları söyledi.

“Milletimiz, çalışıp hizmet yapanla, dolaşıp, gezip laf üreteni çok iyi bilmekte ve zamanı gelince de bunu iyi bir şekilde değerlendirmektedir. Onun için 'bizim amacımız hizmet' diyoruz. Biz, iktidarı hedef olarak görmüyoruz, insanımıza hizmet için bir araç olarak görüyoruz. Bunun içindir ki aziz milletimiz bize iki dönemdir iktidar görevi, sorumluluğunu verdi. Sorumluluk diyorum çünkü, biz iktidarı hedef olarak görmüyoruz. Bir sorumluluk, bir mesuliyet, bir vebal olarak görüyoruz ve bunun gereğini yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz, azmi içerisindeyiz. Bu 8 yıllık dönemde çok güzel işler yaptık. Ama bana sorarsanız, en çok iftihar ettiğimiz hizmetlerimizin başında sağlık hizmetlerimiz geliyor. Biz, sağlık ve milli eğitime çok önem verdik. İlk defa bizim dönemimizde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi bütün bütçelerin önüne geçti.”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aksu, Yargıtay'ın 9 hakime verilen tazminat cezasını onamasının şu andan itibaren tartışılmaya başlandığını ifade etti.

'Yargıtay, Haberal için meşruiyetini yitirdi'haberi için tıklayınız

Aksu, “Ama nihayet yargı kararıdır. Karar verilmiştir. Ama çok su götürür ve tartışılır bir karar. Tartışma konusu ve gündemde kalacak bir konu. Davanın öbür davalara aksedeceğini sanmıyorum. Etmemesi lazım. İnşallah öyle olmaz” dedi.

CHP'de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak yöneltilen soruya ise Aksu, “Ben prensip olarak başka bir siyasi partinin iç meselesini bizim tarafımızdan konuşulmasını tasvip etmiyorum. Konuşmam, kendi iç meseleleri. Halletsinler ondan sonra konuşuruz” cevabını verdi.

Tuğgeneral Zeki Es'in, Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanmasıyla ilgi soru üzerine de Aksu, şöyle konuştu:

“Yargının verdiği karar uygun bir karardır. Türkiye'de bazı kişilerin suç işleme özelliği yoktur, serbestisi yoktur. Kim suç işlemişse, yasalar nezdinde suçluysa yasaların uygulanması lazım. Genelkurmay Başkanlığımız olayı incelemiş ve bu kararı vermiştir. Uygun bir karardır. Ama hukuki süreç bitmemiştir yargılama devam ediyor. Hatta yargılaması devam eden bir konuda da konuşmamız lazım. Ortada kesin bir durum yok.” (aa)



Yargıtay, tazminatı onayladı haberi için tıklayınız