2017 AÖL ilk kayıt işlemleri bugün sonra eriyor. Açık Öğretim kayıt işlemlerinde dikkat edilmesi gereken husus "İlk Sınav Bedeli" ücretini ödemek. Milli Eğitim Bakanlığı, ücreti ödemeyen öğrencinin kayıt işlemleri yapılmayacağını açıkladı.
 İlk kayıt yaptırmak isteyenler, “İlk Sınav Bedeli”ni ödemesi gerekmektedir. Bu sene, 2017 yılında, ilk sınav bedeli fiyatı: 40 liradır. Bu ücret nereye ödenecek sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı şu şekilde cevap vermektedir: T.C. Kimlik Numarası beyan ederek, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankasında herhangi bir şubeye gitmesi ve MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına ödemesi. Buraya ödenecek ücret 30 liradır. 10 lirayı ise Halk Eğitim Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına ödenecektir. Ücret ATM’lerden de yatırılmaktadır. Kurumun anlaştığı bankaların ATM’lerine “İlk Sınav Bedeli”ni ödemesi gerekmektedir.

Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler (üçüncü dönem hariç) çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde, öğrenci numarası ve şifresiyle sisteme girerek, isterlerse sınav giriş merkezini değiştirebilir (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir.) Açık Öğretim Lisesi ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
tarafından gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapabilir.

İkinci sınavlar ne zaman başlıyor?


Sonuçları cep telefonu üzerinden de öğrenebilirsiniz
Cep telefonu uygulamasında sonuçlar öğrenildiği gibi, takvim (dersler seçme ve sınavlar), kayıt ve yenileme yapılabilir ve sorgulanabilir.