İstanbul Barosu dün resmi twitter hesabından, “İcra müdürlüklerinde yaşanılan sorunları aşağıda bulunan irtibat numaralarına bildirin şikayetleri yapalım. (Tutanak, daire numarası, memur bilgisi, olay tarih ve saati, talep ekran görüntüleri vb.)” mesajını yazarak 4 avukatın telefonunu paylaştı. Twitin altına avukatlar ve memurlar yaptıkları yorumlarla karşı karşıya kaldı. Bazı twitlerde memurlara hakaret varan yorumlar üzerine İcra Yargı Sendikası kınama metni yayımladı.

KISA SÜREDE TEPKİ GELDİ

İstanbul Barosu'nun resmi twitter hesabından yapılan hadsiz paylaşımı ve yakışıksız yorumları esefle karşılandığını belirten sendika yetkilileri, “Velev ki ortada bir hukuksuzluk olsa bile, avukat kendi hakkını aramaktan aciz midir ki, İstanbul Barosu bir birim bir mekanizma oluşturma gayreti içerisine girmiştir” dedi.

Açıklamada İcra Dairesi çalışanlarının, adliyenin mevcut iş yükünün yarısından fazla işini yapan, mesaisi 08:00 – 17:00 olmasına rağmen, 24 saat talep gönderilebilen, 7/24 esası ile özveriyle çalışan devlet dairesi olduğu belirtildi. İcra Dairesi personelinin, mesai mefhumu olmaksızın akşam, gece, hafta sonu demeden çalıştığının belirtildiği açıklamada, icra dairelerinin avukatların çiftliği olmadığı belirtildi. (Hayati Arıgan / Sözcü)

İşte İstanbul Barosu'nun twiti ile ilgili yorumlar

@mustafakahrmn61: Salgının artığı şu süreçte savunma hakkını elinde bulunan baronun Fedakar vefakarca çalışan Çalışma arkadaşlarımıza karşı Şikayeti afişe etmelerini esefle kınıyoruz Adliye çalışanları herkese hizmet verme noktasında aynıdır Hizmetin gereği neyse onu yerine getirirler

@aydinasan: Ayrıca tebligat bilgisi bile olmayan. İcralardan bilgi alarak iş yapan avukatlar içinde bilgilendirme hattı açın. Zira icra daireleri danışma yeri değil devletin icra mekanizmasıdır. Memurlar sizin hizmetliniz değil, devlet görevlisidir.

Olmayacak işleri müşterilerine pardon müvekkillerine söz verip, kestirmeden de yapmak için elinden gelen tüm hukuksuzluğu yapan. Tehditle iş yaptırmaya çalışanlar içinde  bir hat lazım.

Alınması imkansız hale gelmiş borçluların kurumlardan satın alınmış bilgilerle yada usulsüz ele geçirilerek, borçla alakası olmayan yedi sülalesini arayıp taciz tehdit edenler içinde bir hat açın! izmir barosu 250 TL istemişti.

@gurcinintorunu: Ya arkadaş salgın var diye adliyeye gitmeyelim diyoruz ama adliye telefonlarını aradığımızda santraller bile cevap vermiyor. Uyap gönderilen talepler bazen bir yıl boyunca işlemsiz bırakılıyor.Ama aynı icra dosyada işlem yapmayınca hemencecik nasıl düşürürüm diye çırpınıyo

@ozy0023: Hukuk eğitimi almış birinin kimi nereye şikayet edeceğini bilmiyormuş gibi davranmanız çok gülünç ,Oldu olacak dibine şunu da yazın ‘şikayetleri bize,memnuniyetinizi dostlarınıza anlatın’ hahahahaha şaka gibi

@mübaşirr: Avukatlar neyi, nereye şikayet edeceklerini bilmiyor mu? İcra Müdürlüklerinde yaşanan sorunlar sadece müdürlük çalışanlarından mı kaynaklı? Yaşanan sorunların çözümü personeli şikayet ederek mi elde edilebilecek? Bir kurumun birimlerini hedef göstermek hukuka uygun mu?

@AvSedefUnal: Avukatlar icra dairelerinde iş yapamaz duruma gelmişlerdir,tek amaç,memurlara görevlerini yaptirabilmektir,bunu zaten yapan memurların üzerlerine alınacaklari bir durum yoktur.

Baroların avukat hakları merkezleri de benzer ihtiyacla kurulmuştur.Bunda yadırganacak bir husus yok,görevinizi yapıyorsanız neyden gocunuyorsunuz ey (gocunan) memurlar ?

Çok doğru bir hareket,defalarca UYAP talebine rağmen aylarca işlem yaptiramiyoruz, söylediğimiz halde yapılmıyor,kovid var diye daireye giremiyoruz,daire önündeki kalabalık, işini yapmayan bir güruhun sonucudur,can sağlığımızı tehlikeye atmak zorunda kalıyoruz

@minecebecidere: Elbette sevgili meslektaşım. Her hafta bize ulaşan şikayetleri toplayıp, İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi olarak hem savcılığa suç duyurusunda bulunacağız hem de adalet komisyonuna bildireceğiz.

@alitalhaaa2542: Inanmak istememeniz icra çalışanlarının da bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu insanların da bir hayatı ve ailesi var 7/24 gecesini gündüzüne katan ama hiçbir şekilde sorunlarını anltmyan ekran başında işini bitirmye çalışan emektar icra personelini haksızlık yapıyorsunuz

@1907Alidinho: Bence istanbuldaki icralardaki en büyük sorunu 2017-2018-2019 yılları dosyalarının aşağıda olması ve çıkarmak için sabah yazdırman ve dosyacının çıkarması için de öğleni beklemen gerekmesi. 2 kat aşağıya günde 2 -3 defa gitse ne olur?Öğlen gidersin yarın sabah gel yaz derler.

Dosyacılar dışında , diğer memurlar yine bir şekilde işlerini yapmaya çalışıyorlar. Ama şu avukatlara hakarete varan yazıları da hoş değil. Bişeyin de ortasını tutturamıyor kimse.

@AOnur06: ödeme emri düzenleyen icra memuru var mı mesela? avukatlar düzenliyor. icra memurlarının yükümlülüklerini öğrenebilmesi için güzel bir girişim.  İİK m. 60: "İcra  müdürü  takip  talebinin  bu  Kanunda öngörülen  şartları  içerdiğine  karar  verirse  ödeme  emri  düzenler."

@av_burakkalp: Adalet bakanlığı veya hükumet nezdinde kale alınmayınca sırf üyelere sempatik görünmek için memurlara husumet yöneltmek savunma makamına yakışıyor mu? İcra dairelerinde aksaklık varsa muhatap olunacak makam adalet bakanlığıdır.

@fahriemeksiz: Avukat ve hukuk bürolarının en büyük sorunlarından biridir icra daireleriyle iletişim. Geneli işini özenle yapmaya çalışsa ve yapsa da, çuvalda 1-2 çürük elma var. Bu paylaşım, o 1-2 istisnayı kapsıyor. “Şikayetlerini yapalım” kısmı ağır ve gereksiz olsa da metne katılıyorum.

@kamil_oksuz28: Siz ve sizin gibi babacan avukatları tenzih ediyorum;ama İstanbul Barosunun bu paylaşımı amacını aşan, gereksiz ve adliyecileri incitici olmuş. Umarım karşılığı olarak  @adalet_bakanlik ‘ı mesai saatleri dışında talep almaya kısıtlama getirir.

@DrMkoksal: Vay vay vay! Tehditlere, hedef göstermelere bakın hele! Siz kimsiniz de işini yapmayan veya doğru yapmayan icra memurlarını koruyorsunuz? Yazık yazık! Şu düştüğünüz seviyesizliğe bir bakın! Haddinizi aşıyor ve devlet memurluğuna yakışmayan davranışlar içine giriyorsunuz!

@emredurmus: İcra daireleri çalışmıyor ki avukatlar her işi yapıyor. Tebligat bile göndermek için 3 kere gidiyoruz.

@1Zahidekadioglu: Hakim ve Savcı da var. Sulh Hukukta calişan bir katibe neden maske takmiyorsun dedim Cevap bu kadar dosya içinde corona ne yapar dedi  Elinde sigara ağzinda sakiz genç bir kadin. Adalet Bakanlığının personeline yakışmayan bir tutum.