ÇANAKKALE BAROSU’NDAN ALKIŞLANACAK ÖNCÜLÜK 

Avukat olmak için gerekli stajı başarıyla tamamlayan, meslek yeminleriyle ruhsat almaya ve cüppe giymeye hak kazanan avukatlar için Çanakkale Barosu’ndan anlamlı bir proje başlatıldı. Buna göre Baro, meleğe yeni başlayan her avukat adına 3 adet fidan bağışı gerçekleştiriyor. 

Yemin ederek mesleğe ilk adımını atan 7 Avukat adına TEMA Vakfı aracığıyla 21 fidan bağışında bulunan Çanakkale Barosu fidanların sertifikalarını, düzenlenen yemin töreninde Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan tarafından Avukatlara sunuldu. 

MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN HER AVUKAT İÇİN 3 FİDAN BAĞIŞI

Çanakkale Barosu’nda düzenlenen ruhsat töreninde konuşan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; ”Ormanlarımız bazen terör bazen de başka amaçlara hizmet etmek üzere yakılıyor. Bunlara sebebiyet verenleri lanetliyoruz. Bizde bu kapsamda her ne sebeple olursa olsun ülkemizde yaşanan orman yangınlarına ve Kaz Dağları’nda yaşatılan orman katliamına dikkat çekmek amacıyla mesleğimize yeni başlayan her Avukat arkadaşımız için fidan bağışı yapma kararı aldık. Çanakkale Barosu’nun başlattığı bu projeyi ülkemizdeki diğer tüm Barolarla da paylaşıp, devamını sağlayacağız. Başlattığımız bu projenin ülkemizin her yerinden karşılık bulmasını umut ediyor, böylelikle yakılan ve yok edilen ormanlarımızı yeniden yeşillendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.  

Avukatlar Günü kapsamında geçmiş yıllarda hatıra ormanı oluşturarak fidan dikimi yapan, çevreyle ilgili ulusal sempozyumlar gerçekleştiren, doğanın korunması için davalar açan ve çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Çanakkale Barosu’nun, mesleğe yeni başlayan her Avukat için 3 adet fidan bağışı projesi de takdir topladı. 
 

www.hukukihaber.net