(DHA) -- Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenin ardından askerler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla Anıt Park içinde yürüdü.23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlaması Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Kılavuz'un da aralarında bulunduğu mülki amirler, kurum çelenklerini anıta bıraktıktan sonra, saygı duruşu bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Çelenk koyma törenin ardından bir grup asker, park içinde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganlarıyla yürüdü.

Dans gösterisinde PKK şarkısı

Diyarbakır'daki 23 Nisan kutlamaları anıta çelenk konulmasının ardından Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Kılavuz'un kutlamalara katılanları selamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun mesajı okundu.

Öğrenci andı ile şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalarda, tören geçişinin ardından, minik öğrenciler dans gösterisi yaptı.Miniklerin dans gösterisini 'zeybek'den 'atabarı'na, 'zozan'dan 'hele yar'e kadar bir çok türkü ve şarkıların müziğiyle yaptı.

Dans gösterisindeki bu potpuride, PKK'nın 1988 yılında Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Bagok Dagı'nda çatışmada ölen 20 terörist için bestelediği ve marş olarak kullandığı 'Çiyaye Bagoke' (Bagok Dağı) şarkısının da bulunması dikkati çekti.

Minikler dev Türk bayrağı açtı

Atatürk Stadyumu'nda yapılan kutlamalarda miniklerin gösterileri, ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri dolduranlar tarafından da büyük ilgiyle izledi. Sıcak bir havada yapılan bayram kutlamalarına katılanlar güneşten korunmaya çalıştı. Bazı çocuklar ise, kısa süreli baygınlık geçirdi.

Kutlamalar minik öğrenciler tarafından büyük bir Türk bayrağının yeşil sahanın ortasına açılmasıyla son buldu.Kutlamaların ardından öğretmenleri tebrik etmek için sahanın ortasına protokol üyeleri ile birlikte gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, minik öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Öğrenciler 'vali' diye bağırıp tempo tuttu.23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı törenlerine katılan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak için sıkı koruma önlemi uygulandı ve kurşun geçirmez çantalar kullanıldı.