FETÖ’nün kumpas davalarından "Ergenekon davasına” bakan ve Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’u da yargılayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yapan eski hâkim H. Ö., “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya H. Ö. tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada talepte bulunan Ö. geçtiğimiz ay karara çıkan Ergenekon davasının gerekçeli kararına değinerek, “İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi yazdığı gerekçeli kararda, ‘Ergenekon soruşturmaların tamamının ortada hiç bir şey yokken ortaya atılmış tamamen uydurulmuş delillere dayandığına dair de elde somut deliller yoktur’ şeklinde bir karar verdi. Bu bile Ergenekon davasında sahte delillerin kullanılmadığını gösteriyor. Bu kararın mahkemeniz tarafından incelenmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

‘Terör örgütleriyle ilişkim olmadı’

Duruşmada son kez savunma yapan Ö., “Ben 32 yıl boyunca hâkimlik şeref ve haysiyetiyle çalıştım. Türk milleti adına karar verdim. Kimsenin işine karışmadım, kimseyi işime karıştırmadım. Kimseden talimat almadım, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Somut suç vakası yoktur. FETÖ/PDY ile hiçbir ilgim yok. Bylock kullanmadım, nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. Ben, eşim, çocuklarım hiçbir şekilde FETÖ dershanelerine gitmedik, okullarında kalmadık. Himmet adı altında bağış, yardım yapmadım. FETÖ gazete ve dergilerine abone olmadım. Benim, eşimin, çocuklarımın Bank Asya’da hesabı yoktur. Üzerimde 1 dolar bulunmamıştır. FETÖ/ PDY'den kimseyi tanımam, tanıdığım hâkim ve savcılar resmi kimlikleri ile tanırım” dedi. Hayatı boyunca terör örgütleri ile ilişkisi olmadığını aktaran Ö., “Baktığım davalarda anayasal düzeni korumaya çalıştım. Cebir ve şiddete hayatım boyunca karşı oldum. Tanıkların benim aleyhimde somut bir beyanları yoktur. Suçsuz olduğumun kanıtıdır bunlar. Allah'tan başka korkum yok. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Savunmasında sosyal demokrat olduğunu iddia eden Ö., Ergenekon davasında verdiği tutukluluk kararlarının ise doğru olduğunu savundu. Duruşma savcısı ise sanık Ö.’nin, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talebini tekrarladı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Ö.’yi, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. (Seyhan Avşar / Cumhuriyet)