Ahmet Ersin CNN TÜRK muhabiri Sema Ecer'in sorularını yanıtladı.

Ersin, "Bana gizli tanık demediler. Bir vatandaş sizinle görüşmek istiyor dediler. Gizli tanık olduğu alnında yazmıyor ki. Dolayısıyla gizli tanık olduğunu bilmiyordum" dedi.

Ersin o günü şöyle anlattı:

"O gün bir elimde palto, diğer elimde de çantam vardı. Çantada pijamalarım ve tıraş takımım vardı. FOX TV restoran terasında bizimle röportaj yapmak istedi. Çantamı da orada kenara bir yere bırakmıştım. Sonra Erzincan İl Başkanlığı'na gitmek üzere ayrıldım. O sırada çantamın olmadığını farkettim. Birisi aldı getirdi çantayı."

CHP'li Ersin "çantada 80 bin TL olduğu" iddialarıyla ilgili de,  "80 bin TL iddiası nereden çıktı bilmiyorum. Benim Ziraat Bankası'na 20 bin TL borcum var. Dolayısıyla 80 bin TL parayı nereden bulayım" diye konuştu.

"Nereden bileyim?

"Benimle görüşen adamın gizli tanık olup olmadığını nereden bileyim?" diye soran CHP'li Ersin, "Görüşmemizde ailevi sorunlarını anlattı bana. Erzincan'da yaşamak istemediğini söyledi. Ankara ya da İzmir'de yaşamak istediğini, kendisine iş bulup bulamayacağımı sordu. Bende ona bende bu kriz ortamında mümkün olmadığını söyledim. Görüşmemiz başbaşa değildi. Gazeteci arkadaşlar gidip geliyordu" şeklinde konuştu.

"Yıpratma çabası var"

CHP'li Ersin Erzurum-Erzincan hattındaki hukuksuzluğu kendisinin ortaya çıkardığının altını çizerek, "Benim üzerinden partime yönelik bir yıpratma çabasındalar. Yani sadece benim üzerime geliyorlar. Bunu anlamış değilim" dedi.

AK Parti'den savcılara çağrı

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bunun, resen takibi gerekli bir suç olduğunu belirterek, "Zannedersem Cumhuriyet savcılarının, yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak tahkikat başlatmış olmaları gerekiyor. Eğer herhangi bir tahkikat başlatmamışlarsa, ben buradan aracılığınızla çağrı yapmak isterim; bu açıkça bir suçtur, Cumhuriyet savcılarını yasal görevlerinin gereğini yapmaya davet ediyorum" dedi.

Bozdağ, "Tabii ki CHP'ye, sadece Ahmet Ersin'in bu davranışıyla bakmamak lazım. Ben hiç de yadırgamadım. Neden, çünkü Genel Başkan adeta her salı grup konuşmasını veya partinin başka yerlerdeki konuşmalarında, toplantılarında, her yeri bir duruşma salonuna döndürüyor. Orada devam eden soruşturma ve kovuşturmaların içindeki deliller, dosya içerisinde olanlar, olmayanlar -nasıl vakıf, nasıl bilgi ediniyor bilmiyoruz ama- bilmediği dosyalarla ilgili içindeki her şeyi biliyormuş gibi bir takım hukuki değerlendirmeler, savunmalar yapmaktadırlar" ifadesini kullandı.

İddialar karşısında yüksek yargıdan herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağını merak ettiğini söyleyen Bozdağ, "Her defasında yargının bağımsızlığından bahseden yüksek yargının üyeleri, özellikle Yargıtay Başkanı, HSYK'nın değerli üyeleri, ben şimdi merak ediyorum; bu çıkan görüntüler karşısında da bir bildiri yayınlarlar mı, bir açıklama yaparlar mı? Gördüğüm kadarıyla CHP'nin Sayın Genel Başkanı, milletvekilleri ve partilileri, kimi yüksek yargı görevlileri nezdinde bir dokunulmazlığa haiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar en ufak bir açıklama yok. Bu dokunulmazlık nereden kaynaklanıyor, onu da merak ediyorum" diye konuştu.

CHP'Lİ ERSİN İLE İLGİLİ İDDİA...

Yeni Şafak gazetesinde "CHP'li Ersin'den aracıya çanta" başlığıyla yayımlanan haberde şöyle deniliyor:

"Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını deşifre eden kilit gizli tanıklardan 'Munzur'la görüştüğünü önce inkar eden, ardından tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen CHP'li Ahmet Ersin'in yalan söylediği ortaya çıktı.

Otelin güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüşme için Ersin, içeriye tek başına giriyor ve elindeki çantayı kolonun dibine bırakıyor. 'Munzur'la buluşmasına aracılık eden Erdal Erdoğan'la tokalaşan Ersin, daha sonra gizli tanıkla el sıkışıyor.

15 dakikalık görüşmede Ersin, Erdoğan ve tutuklanan Başsavcı Cihaner'in avukatı ile çantanın etrafında ayakta konuşuyor. Ersin daha sonra çantayı almadan otelden çıkıyor. Bir süre sonra içeri giren Erdoğan çantayı hiçbirşey olmamış gibi alıyor.

Görüntülerde, CHP'li Ersin'in içeri girerken kolonun dibine bıraktığı ve içerisinde para olduğu iddia edilen çantayı 'Munzur'a verilmek üzere buluşmayı ayarlayan aynı soruşturmada 3 gün önce gözaltına alınan Paradise Pastanesi sahibi, Cihaner'e yakınlığı ile bilinen Erdal Erdoğan'ın aldığı görülüyor. Görüntüler, önce "Munzur'la buluşmadım" daha sonra da "Tesadüfen karşılaştım" diyen Ersin'in görüşmeyi önceden ayarladığını da ortaya koydu."

CNN TÜRK