İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Savaş Baş ve avukat Necati Çakmak, dün Ankara'da bir haciz işlemi sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Meydana gelen saldırı sonucu yaralanan avukat Savaş Baş, Ankara Şehir Hastanesi'nde ameliyata alınarak 4 saat süren 3 ayrı cerrahi oparasyon geçirdi. Avukat Savaş Baş ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alındı.

ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Saldırıyı kınayan Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada "Avukat Savaş Baş, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Meslektaşlarımıza saldıran saldırgan gözaltına alınmış, savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır. Görevi başında yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımızın hukuki güvencesi olan avukatlara ve avukatlık mesleğine yapılan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz, saldırının yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz." ifadeleri kullanıldı.

TECELLİSİNE ÇALIŞTIĞIMIZ ADALET BİR KEZ DAHA YARALANDI

İstanbul Barosu'ndan yapılan kınama açıklaması şöyle;

"Bugün Ankara’da haciz mahallinde bir meslektaşımız borçlu tarafından bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı. Derhal ameliyata alınan Av. Savaş Baş’ın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır.

Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Daha evvel haciz için gittikleri büroda yeddiemin olarak tayin edilen borçlunun, taahhüt ettiği zamanda borçlarını ödememesi üzerine, bu kez muhafaza işlemi yapmak için Av. Necati Çakmak ile birlikte haciz mahalline giden meslektaşımız Savaş Baş, borçlu tarafından sırtından ağır şekilde yaralanmaya sebebiyet verecek şekilde bıçaklanmıştır. Saldırgan, diğer meslektaşımız Av. Necati Çakmak’ı da yaralamak istemiş ancak bu girişimi akim kalmıştır.

Meslektaşlarımızın olası bir saldırıyı öngörmeleri ve bu nedenle de 2 polisle birlikte haciz mahallinde bulunmalarına karşın, bu saldırının gerçekleşmiş olması çok düşündürücüdür. Borçlunun üzerinde bıçağın fark edilmesi ve uyarılmasına karşın, 2 polisin gözü önünde böyle bir saldırının gerçekleşebilmiş olması ağır bir ihmalin neticesidir.

Saldırgan, yakalanmış olup, gözaltındadır. Adli işlemler devam etmekte ve hassasiyetle takip edilmektedir.

Bu satırların yazıldığı sırada meslektaşımızın uzun süren ameliyatı devam etmektedir. Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Avukat Hakları Merkezindeki meslektaşlarımız anında müdahale etmişlerdir. TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz Saraç ile Disiplin Kurulu Üyesi Av. S. Sefa Bilgiç ile Denetleme Kurulu Üyesi Av. Ufuk Özkap da hastanede bulunmaktadırlar.

Avukatı müvekkili ile özdeşleştiren, onun gördüğü işlevi anlamaktan yoksun bulunan bir cehaletin, ülkemizde yarattığı yeni bir şiddetle daha karşı karşıyayız. Biz, müvekkille özdeşleşmemek konusunda özen gösterirken, “karşı tarafın” bizi öyle görüp gözetmesinin, “sapkınlık” olduğu bilinmelidir. Yaralanan, tecellisine çalıştığımız adalettir.

Avukatlık görevini ifa eden ve avukatlığını yaptıkları/yapacakları insanlar için orada bulunan meslektaşlarımızın, "salt avukat oldukları için" böyle bir ağır saldırıya maruz kalmaları, Baromuz açısından "hesabı" sorulacak bir gelişmedir.

İstanbul Barosu olarak bu sürecin tüm safhalarını büyük bir duyarlılıkla yakından takip edeceğiz.

Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."