Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın Yiğit Şardan'ın başında bulunduğu kurulla ilgili tespitleri kamuoyunda destek buldu. Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Habertürk yazarı Yavuz Semerci, "Rekabet Kurulu'nun verdiği kararları enine boyuna inceleyince, Ekrem Dumanlı'nın haklı olduğunu görüyorsunuz." dedi. Semerci, Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan'ın abonelik sistemini görmezden gelen uygulamalarla hukuku hiçe saydığını belirtirken şu örneği verdi: "Rekabet Kurulu'nun raporlarını yakından inceleyen bizzat kendi hukuk müşavirinin Yiğit Şardan'a gönderdiği bir e-posta var. O mailde Şardan'a şunu söylüyor: 'Zaman Gazetesi, bu olayı Rekabet Kurulu'na götürürse, haksız rekabetten dolayı aleyhimize karar çıkar.'"

Yavuz Semerci'nin sözünü ettiği e-posta, Rekabet Kurulu'nun 24 Nisan 2007 tarihli kararında yer alıyor. e-posta, Reklamcılar Derneği'nin Yönetim Kurulu Hukuk Danışmanı Çetin Ziylan'a ait. Ziylan, Şardan'a şunları yazmış: "Diğer gazete ve dergilerin 'kurumlara toplu satış' olarak nitelenen satışları ile Zaman Gazetesi'nin 'kurumsal abonelik' satışlarının özdeş ve türdeş olduğu denetim standartlarının B.3.2 maddesinin son paragrafında kabul edilmiştir. Böyle olunca da Zaman Gazetesi ile diğerleri arasında haklar açısından (toplu satışların tiraj sayılıp sayılmayacağı ölçütlerinde) farklı koşullar konması ayrımcılık yaratacak, aynı zamanda tirajı pazarlanmasında kullanırken rakiplerine göre faaliyetleri zorlaşacaktır. Bu da Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesine aykırılık teşkil edecektir. Rekabet Kurulu'nun bir şikayet halinde konuyu bu biçimde yorumlayacağını düşünüyorum."

Semerci, "Zaman'ın abonelik sisteminin başarılı olması, ona karşı bir önyargıyı da beraberinde getirdi. Bu önyargıyı kırmanın yolu, Zaman'ı evrensel kriterlerle denetim içine sokmaktı, dışarı itmek değil. Dolayısıyla Şardan yalan söylüyor, manipülasyon yapıyor." diyor. Zaman'ın o dönemde yerine getirmesi istenen yükümlülükler için süre istediğini aktarırken, "Bu zaman tanınsaydı, hem o sorun çözülürdü hem de abonelik sistemine uygun denetimlerin yapılması noktasında ABC kendisini evrensel kriterlere uygun hale getirirdi." diye konuşuyor. ABC'nin kullandığı denetim şirketlerinden birisinin Ernst&Young olduğunu hatırlatan Semerci, Rekabet Kurulu'nun raporlarında, bu şirketin Şardan'ın başında olduğu ABC'nin ileri sürdüğü şartların birçoğuna yanlış olduğu gerekçesiyle itiraz ettiğini vurguluyor. ZAMAN