“YURTTAŞLARIMIZ EN BAŞTA AVUKATA DANIŞMALI”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, avukatlık yetkilerini gasp ederek hasar danışmanlık hizmeti veren aracı, komisyoncu, sigorta, müşavirlik, danışmanlık şirketleri gibi adlarla faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara karşı hukuki mücadelelerine devam ettiklerini hatırlattı. 

Bugün dördü Adana’da, ikisi de Balıkesir ve İstanbul’da olmak üzere sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlarla faaliyet gösterenler hakkında “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Av. Veli Küçük,  “Suç duyurularımız sonrasında açılan davalarda bu tür hizmet ürettiğini iddia edenler yargı kararıyla da cezalandırılmaktadır. Adana Barosu olarak Avukatlık Kanunu'na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hızla devam etmektedir ve devam da edecektir. Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini kamuoyuna duyuruyoruz. 

Buradan bir kez daha uyarıyoruz; Trafik kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz doğrudan bir avukata danışmanızı, tüm konuları detaylı bir şekilde görüşüp, dosyanızla ilgili bir kez hak kaybına uğrayıp, manevi kaybınızın yanında maddi kayıplara da uğramamanız için, mutlaka hukuk bürolarından hizmet almanızı öneriyoruz.” dedi.

Avukatlık yetkilerinin gasp edilerek büyük bir sektör oluşturulduğunu belirten Av. Veli Küçük, “Bu konuda yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, duyum aldıkları, haberdar oldukları, bildikleri yasa dışı kurumlar ile ilgili her türlü işlemleri yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuza bilgi paylaşmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.