Türk İmar-Sen bugün köprü ve otoyollara yapılan zamlarla ilgili olarak yasal süreci başlatacaklarını açıkladı.Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak yaptığı yazılı açıklamada, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılmasını eleştirerek tepki gösterdi.

Alsancak, "Hükümet 2010 yılına tüm vatandaşlarımıza zamlarla merhaba dedirtiyor" diyerek, hükümetin yeni yılda köprü ve otoyol geçişlerine yüzde 14 zam yaptığını belirtti. Alsancak, bu rakamın 10 milyon insanı doğrudan etkilediğini ve memur maaşlarına yapılan zammın 5.5 katı olduğunu ifade etti.

Köprü ve otoyollara yapılan zammın bakım maliyetleri, isçilik gibi bahanelerle açıklandığına işaret eden Alsancak, "Yollara yapılan zamları işçilik ve malzemelerdeki artışların otoyol bakım işletme maliyetlerine etkisi gibi bahanelerle açıklamaya çalışıyorlar. Yani hükümet çok övündüğü yol hizmetlerinin faturasını vatandaşa kesiyor. Bayramda ücretsiz otoyol geçişlerini müjde diye sunan hükümetin yaptığı bu zamlar için söyleyecek bir sözü var mı merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Alsancak, karayolları çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atmak yerine otoyol ve köprülere zam yapmanın tercih edildiğini iddia ederek, yapılan zamlarla ilgili hukuki süreci en kısa zamanda başlatacaklarını kaydetti.