Türkiye Barolar Birliği Yönetiminin “Hiçbir avukat hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak” sözünün bütün Türkiye’de slogan haline geldiğini söyleyen Demirdöğer, “Bu sözünüzün arkasında durduğunuzu gördük” dedi.

Birlik Başkanı Sağkan da, altı aylık süreçte bunu gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, TBB’nin Türkiye’nin neresinde olursa olsun, mağdurun kimliğine ve haksızlığın nereden geldiğine bakmaksızın bütün toplumsal olaylarda etkin bir şekilde var olduğunu kaydetti.

Sağkan, TBB yönetiminin mesleğe, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına bakışından söz ettiği konuşmasında avukatların yaşadıkları zorluklardan, görevlerini yapmak isterken karşılaştıkları engellerden bahsederek, “Bu sorunların hiçbir aşamasını kaçırmaksızın avukatın yanında olmaya gayret ettik. Avukata yönelik şiddet olaylarının tamamına, soruşturma ve kovuşturma aşamalarına Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatıyla katılıyorum, katılmaya da devam edeceğim” dedi.

Daha sonra avukatların sorunlarını dinleyerek sorularına cevap veren Sağkan, akşam da Denizli Barosu tarafından Avukatlar Günü kapsamında düzenlenen Hukuk Balosuna katılarak meslektaşlarını selamladı.

DENİZLİ PROTOKOLÜNE ZİYARETLER

Denizli’de bir dizi ziyaret de gerçekleştiren Sağkan, Baro Başkanı Demirdöğer’le birlikte Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bulut’u makamlarında ziyaret etti.