Covid-19 salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu, Ankara’daki TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

GAZETECİLER GENEL KURUL SALONUNA ALINMADI

Genel kurul girişine kurulan sistemle, avukatlar kartlarını okutarak genel kurul salonuna girdi.

Gazeteciler ise salgın tedbirleri gerekçe gösterilerek Genel Kurul salonuna alınmadı.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, kongre merkezinde yer alan duyuru panolarında, “Genel Kurul salonu, pandemi önlemleri nedeniyle sadece TBB delegelerine ayrılmıştır. Genel kurul, görüntülü ve sesli olarak kongre merkezimizin pek çok yerinde kurulu sistemler vasıtasıyla takip edilebilecektir” ifadelerine yer verildi.

Basın mensupları, genel kurulu ayrı bir salonda kurulan ekranlardan takip edebilecek. Bu ekranlarda kongre öncesinde Metin Feyzioğlu’nun gazetelere verdiği röportajlar, hakkında çıkan haberler yayınlanırken, Erinç Sağkan, tanıtımını broşürlerinin yer aldığı stantla yapıyor.

Delegelere çipli giriş kartı verildi. Genel kurul salonuna sadece delegeler kabul ediliyor.
 

‘ÇOKLU BARO’ DÜZENLEMESİ GÖRÜŞÜLECEK

Genel kurulda ilk gün, Başkanlık Divanı seçilecek ve geçmiş dönem raporları ile genel kurul gündemi görüşülecek. Ayrıca tartışmalarla yasalaşan ‘çoklu baro’ düzenlemesinin kaldırılması için de yeni yönetimin kanun taslağı hazırlaması karara bağlanacak. İkinci gün ise başkanlık seçimi yapılacak, yönetim, disiplin ve denetleme kurulları belirlenecek.

TBB BAŞKANLIĞINA FEYZİOĞLU VE SAĞKAN ADAY

348 delegenin oy kullanacağı TBB Genel Kurulu’nda, TBB Başkanlığı için mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan adaylığını açıkladı.

‘Çoklu baro’ düzenlemesi sonrası kurulan İstanbul 2 No'lu Barosu da ilk kez genel kurula katılacak. Baro, doğal delege olan baro başkanı ile birlikte 4 delege ile temsil edilecek. Yakın zamanda Ankara’da kurulan Ankara 2 No'lu Barosu ise, ilk genel kurulunu zamanında yapamadığı için genel kurula katılamıyor.

TBB Genel Kurulu’nda Divan Kurulu, Erinç Sağkan'ın önergesiyle oybirliğiyle kabul edildi. Divan Başkanlığı’na Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun getirildi.