Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Yargıda Birlik Platformu üyeleriyle basına kapalı bir görüşme yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da hazır bulundu. Görüşmede yargı reformu düzenlemesi, son dönemde tartışma yaratan bazı mahkeme kararları, FETÖ ile mücadele, Meclis gündemine gelmesi beklenen düzenlemeler, yargının sorunları ve Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı projeler ana hatlarıyla değerlendirildi.
Toplantıda Yargıda Birlik Platformu heyeti Erdoğan’a talep ve önerilerini içeren bir rapor verdi.

Görüşmede hâkim ve savcılara yıpranma hakkı verilmesi, havaalanlarında hâkim ve savcılara detaylı arama yapılmaması, hâkim ve savcı eşlerinin tayini ile ilgili kolaylaştırıcı düzenleme yapılması, haklarının iyileştirilmesi gibi öneriler getirildi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Gündeme getirilen başlıkları dinleyen Erdoğan, yargı mensuplarının sorunlarıyla ilgileneceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâkim ve savcıların çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili notlar alarak, kurmaylarına çalışma yapılması talimatı verdi. (Hürriyet)

YARGIDA BİRLİK PLATFORMU NEDİR?

Yargıda Birlik Platformu’nu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün yargıdaki etkisini kırmak ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimlerinde başarılı olmak amacıyla 2014'te farklı görüşten hakim ve savcıların bir araya gelerek oluşturdu. Platform Ekim 2014 HSYK seçimlerinde FETÖ adaylarına karşı zafer elde etti. Bu başarı sonrası dönemin HSYK’sı FETÖ’nün yargı içindeki etkinliğini kırmak için önemli adımlar attı. Bugün 10 bini aşkın üyesi bulunan Yargıda Birlik Platformu, 2015 yılında Yargıda Birlik Derneği adıyla örgütlendi. Dernek başkanlığı Yargıtay Savcısı Dr. Birol Kırmaz, Yargıtay Üyesi Ali Nevzat Açıkgöz ve Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner arasında dönüşümlü olarak sürdürülüyor.