İstanbul Barosu'ndan yapılan kınama açıklaması şöyle;

Yine Bir Kalleş Kurşunu ve Yine Bir Avukat Ölümü…

Bugün, Av. Ersin Arslan’ı 26 yaşında bir kalleş kurşunu ile kaybettik.

Gebze’de haciz sırasında borçlunun saldırısına uğrayan genç meslektaşımız kurtarılamadı.

Kendisine yapılan hakaretin zapta geçirilmesini istediği için, kurşunların hedefi oldu.

Bu ölümün adı kalleştir.

Avukatlığının gereğini yerine getiren bir meslektaşın salt bu nedenle öldürülmesi, isyan duygularımızı kabartan bir vahamettir.

Ateş düştüğü yeri yakıyorsa, bugün İstanbul Barosu ateşin düştüğü yerdir.

Bu saldırı, sadece İstanbul Barosu üyelerince değil, ülkemizin tüm avukatları tarafından lanetlenmekte ise, bu lanet kendisinde bulamadığı gücü silahında saklayan bir katil zanlısının kalleşliğine isyandır. Şimdi gözaltında bulunan aynı zanlının soruşturma/yargılama sırasında da bir avukat tarafından savunulacak olması, bu mesleğin mensuplarının adalet inançlarının göstergesi iken, saldırgan için de -en hafifinden- utanç vesilesidir.

İstanbul Barosu olarak soruşturmadan başlayarak bütün süreçleri özel bir itinayla izleyeceğiz. Saldırganın en ağır ceza ile tecziyesi için gereken tüm görevler yerine getirilecektir.

Meslektaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine sabır diliyoruz.

Olayı müteakip Hastaneye giden Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir nezdinde Kocaeli Barosu AHM Üyelerine ve taziyede bulunan tüm Barolarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Cenaze, şu saatler itibariyle Baromuzun AHM Üyeleri refakatiyle Adli Tıp Kurumuna nakledilmektedir. Süreçlerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

ACIMIZ BÜYÜK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, başsağlığı mesajı paylaştı; "İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’ın, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde haciz işlemi için gittiği evde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Sayın Başsavcımız soruşturmayla doğrudan ilgileniyor. Kendisinden bilgi alıyorum. Gözaltına alındığı belirtilen saldırganın hukuk çerçevesinde en ağır cezayı almasının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor, henüz 27 yaşında, hayatının baharında acımasızca yaşamdan koparılan meslektaşımıza Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz."

ADALET BAKANI GÜL: KINIYORUM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Av. Ersin Arslan'ın öldürülmesi sonrasında Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Avukat Ersin Arslan’ın, haciz işlemi esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm avukat meslektaşlarımıza başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Meslektaşımızın Gururla Taşıdığı Cübbesini Yere Değdirmeyeceğiz.

İzmir Barosu'nan baş sağlığı;

"Meslektaşımız Av. Ersin Arslan’ın kaybının derin üzüntüsünü yaşıyor, ailesine ve meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz.

Hak arama hürriyetinin teminatı, bağımsız yargının güvencesiyiz. Savunmanlığını üstlendiğimiz hiçbir dosyanın tarafı değiliz; tek idealimiz özgür, demokratik bir hukuk devletinin varlığı.

Mesleğimizi yaparken karşılaştığımız saldırılar, bizleri bu idealimizden alıkoymak isteyenlerin hedef göstermelerinin sonucu.

Yılmayacağız. Avukatlara saldırma cesareti verenlerden aldıkları güçle görevimizi yapmamızı engellemek isteyenler, bugün bir meslektaşımızı aramızdan aldı. Meslektaşımızın gururla taşıdığı cübbesini yere değdirmeyeceğiz. Bizlere saldıranlara, bu saldırılara önayak olanlara öfkemiz bitmeyecek.

Meslektaşımız Av. Ersin Arslan’ın kaybının derin üzüntüsünü yaşıyor, ailesine ve meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz."