Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, atamalarda usulsüz yöntemlere başvurduğunu öne sürdü. Bugüne kadar sendika olarak dikkat çektikleri bu sorunun bakanlığın raporuyla ortaya çıktığını ileri süren Culfa, Milli Eğitim Bakanlığı'nı hukukun etrafından dolaşarak, yeni sorunlar yaratmakla suçladı.
Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Culfa, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı, "İç denetim faaliyet raporu 2009" başlıklı rapora dikkat çekti. Culfa, "Bu raporun içeriğini incelediğimizde, üzerinde durulan noktaların bir kısmının sendikamız eğitim sen tarafından yılardır mücadele ettiğimiz alanlardan bir olduğunu görürsünüz" dedi. Culfa, MEB'in yayınladığı raporda atamaların usulsüz yaptığının ortaya çıktığını ileri sürdü. Raporda bir din kültürü öğretmeninin Adana'daki bir okula, dil ve tarih öğretmenin de Van'a müdür yardımcısı olarak atandığını söyleyen Culfa, 243 eğitimcinin de usulsüz atama yapıldığını söyleyerek, "MEB Türkiye'de yaşanan puslu havayı fırsat olarak kullanıyor" dedi.

Özellikle 2003'ten bu yana kamuoyunun gündemine taşıdıkları görüşlerinin hiçbir zaman dikkate alınmadığını ifade eden Culfa, "Öğretmen açığını giderilmesi ve dengeli dağılım yapılası, kalabalık sınıf mevcutlarının düşürülmesi atamalarda liyakatın, uygulanmaması, vekil ve görevlendireme yönetici atamsı, kadrolu istihdam, okullara ödenek verilmediği için eğitim-öğretimin, temizlik hizmetlerinin aksaması ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığın'daki(TTKB), aksaklık ve usulsüzlüklerin giderilmesi konularında dün olduğu gibi bugünde bu taleplerin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

-"MEB, AKP'NİN ARKA BAHÇESİ YAPILMAK İSTENMEKTEDİR"-

Culfa, sorunları çözmekle hükümlü olan bakanlığın sanki sivil toplum örgütü gibi davrandığını belirterek şöyle dedi:
"Bizler kötü bir senaryo ile çekilmiş olan bu filmi daha önceki süreçlerde izledik. 2002 yılından bu yana iktidarda olan AKP ve onun Milli Eğitim Bakanları sorunları çözmemiş, sorunlara yeni sorunlar eklemiş ve sorunların kangrenleşmesine neden olmuşlardır. Buradan yola çıkarak MEB teşkilat yasasını değiştirilerek MEB'i tamamen AKP'nin arka bahçesi yapılmak istenmektedir. MEB, muhafazakarlaştırılarak toplum abluka altına alınmaya çalışılmaktadır. Ölümü göstererek sıtmaya razı olunması isteniyor. Özelleştirme furyalarında olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının aksaklıkları ön plana çıkarılarak puslu bir hava yaratılmak isteniyor."

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu da uyaran Culfa, "Yayınladığınız rapordaki tanımladığınız suç unsularının sorumluları hakkında ya gereği yaparsınız, ya da tanımlanan suçun sahibi, bir hukukçu kimliğine sahip biri olarak siz olursunuz" diye konuştu.

MEB'in yaptığı usulsüz atamaları Danıştay'a dava ederek durdurduklarını anlatan Culfa, "Bu tür adaletsiz uygulamalara karşı mücadelemiz devam edecektir" dedi.(ANKA)