Cinayetten arandığı dönemde 10 yıl boyunca firari olarak gezdiğini anlattı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Osman Gürbüz, bir insan 10 sene nasıl kaçar? Hem de 10 tane silahla yakalanmışsın..." dedi.

Osman Gürbüz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmada savunmasını yaptı. Kendisini Gazi olayları ve Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilişkilendiren gizli tanık beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Gizli ve açık ismi bulunan tanıkların beyanlarının iftira ve yalan olduğunu savundu. Savunmasının ardından çapraz sorgusu yapılan Gürbüz'e Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, 'Yeşil' olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ı tanıyıp tanımadığını sordu. Gürbüz, "İrtibatım yoktur. 1997 yılında güvenlik şirketimi kurduğumda Ankara'da güvenlik şirketi olan Adnan adlı arkadaşının bürosuna gittim. Orada 'Yeşil' bu dediler. Ertesi gün yine gittiğimde oradaydı. Sadece gördüm, diyaloğum olmadı.'' dedi.

ANTALYA'DAKİ PROVOKATÖRÜ TANIYOR MUSUN?

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Gürbüz'e, 'Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarda havaya ateş eden kişiyi tanıyıp tanımadığını' da sordu. Gürbüz, "Yok! Öyle birisini tanımıyorum." diye cevapladı. Osman Gürbüz'ün 'adam öldürmek' suçundan aranırken 10 yıl firari gezmesi Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ü şaşırttı. İşte ikili arasındaki o diyalog:

Hakim Şengün: "Osman Gürbüz, bir insan 10 sene nasıl kaçar? Kaçabilir mi? Hem de adam öldürme gibi bir suçtan aranırken."

Osman Gürbüz: "Evet. Gayri resmi bir işe karışmadım. Sabah işime gittim. Akşam evime geldim."

Hakim Şengün: "İş diyorsun ama bir güvenlik şirketine ortak olmuşsun. Bu nasıl olabilir? Üstelik üzerinde 10 tane silah ve sahte kimlik alınmış. Kaçak bir insan bunları nasıl bulundurur? Hepsini üzerinde taşıyamazsın bile."

Osman Gürbüz: "Evet efendim. Zaten o yüzden de cezamı çektim."

Hakim Şengün: "Ceza dediğin de bir yıl yatmışsın." ZAMAN