Giresun İdare Mahkemesi kurulması ve yargı çevresinin belirlemesine ilişkin karar 26 Mayıs’ta Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adalet Bakanlığı, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2'nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca bölgenin coğrafi durumu ve iş hacmi göz önünde tutarak Giresun'da idare mahkemesi kurulması kararı aldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Giresun 1. İdare Mahkemesinin yargı çevresi Giresun ili olarak belirlendi.

İDARİ YARGIDA 207 MAHKEME FAALİYET GÖSTERİYOR

Geçtiğimiz günlerde Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) yayınlanan kararnamede ataması yapılan ve müstemir yetkileri belirlenecek olan 5 yeni idare mahkemesi ile birlikte idari yargıda faaliyet gösteren mahkeme sayısı 207’ye çıktı. Öte yandan ülke genelinde Bölge İdare Mahkemeleri sayısı da arttırıldı.

Ankara, Konya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere 7 yerde hizmet veren Bölge İdare Mahkemelerinin sayısı, 2020 yılında Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin faaliyete geçmesiyle 8’e yükseldi.

'ADALETE ERİŞİM KOLAYLAŞIYOR'

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yargı reformu stratejisi kapsamında adalete erişimin kolaylaştırılması ve adalet hizmetlerinden memnuniyetin arttırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda güçlü bir mahkeme teşkilatının oluşturulması ve yargı hizmetlerinin nitelikli bir biçimde sunulmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Yeni kurulan mahkemelerle yargı teşkilatı güçlendirilirken, adalete erişim kolaylaştırılıyor ve vatandaşların adalet hizmetlerinden memnuniyeti de artıyor. Vatandaşların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda adalete erişimde mesafeler ortadan kaldırılarak engelsiz bir adaletin önü açılıyor." denildi.