Beşiktaş'ta Avukat Nur Peker'i evinin önünde "Abla bakar mısın" dedikten sonra silahla vurularak yaraladığı iddia edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırıyı kınayan İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada "Avukata saldırı adalete yapılan saldırıdır." denildi.

>> Avukata silahlı saldırı! 'Abla bakar mısın' dedikten sonra vurdu...

İstanbul Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Av. Nur Peker evinin önünde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Saldırgan tarafından iki el ateş edilmesi sonucunda meslektaşımız ayağından yaralandı.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

Olayın başlangıcından bu yana dikkatle izlediğimiz süreçte, ateş eden saldırgan yakalanmış ve tutuklanmıştır. Ancak, ikinci saldırgan henüz yakalanmamıştır. Özellikle de azmettirenin kimliğinin belirlenmesi, saldırıyı aydınlanacak olan temel unsur konumundadır. Bu nedenle de soruşturmanın etkin şekilde yapılması olağanüstü öneme sahiptir. Baromuz bu sürelerde de meslektaşımızın yanında yer alacaktır.

Avukatı tarafı olduğu ihtilafın karşıtı olarak görüp tanımlama ve giderek onu müvekkili ile özdeşleştirme anlayışı, mesleğimizin karşı karşıya kaldığı en büyük cehalettir. Başka benzer saldırılarda da olduğu gibi, yapılacak yargılamada o saldırganı da bir avukat savunacaktır. Maddi gerçeğin saptanmasında en öncül unsurlardan birisi olan savunmayı, tüm toplumun içselleştirmesi sadece avukatlar için değil, toplumun tüm kesimleri için temel bir adalet algısıdır.

Av. Nur Peker’e ve tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi yineliyoruz." İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI 

TBB'DEN KINAMA

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği de Avukat Nur Peker’e yapılan saldırıyı kınadı.

TBB'den yapılan kınama açıklamasında; "İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Nur Peker’in, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Sadece meslektaşımıza değil, aynı zamanda savunma mesleğine ve yurttaşlarımızın savunma hakkına da yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye Barolar Birliği olarak saldırganların hak ettikleri cezayı almaları için İstanbul Barosu ile birlikte hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." denildi.