TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünden:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı,  TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi merkez teşkilatı ile merkeze bağlı teşkiller ve taşra teşkilatında çalışan personelin disiplin amirlerini belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1)  Bu Yönetmelik, TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi merkez teşkilatı ile merkeze bağlı teşkiller ve taşra teşkilatında 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (b) ve  (c) bentlerine tabi olarak görev yapan memurlar ve sözleşmeli personel hakkında uygulanır.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 124 üncü maddesi, 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 44 üncü maddesi ve 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Disiplin amiri: Bu Yönetmeliğe ekli cetvellerde unvanları belirtilen disiplin ve üst disiplin amirlerini,

b) Merkez teşkilatı: TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü merkez teşkilatını,

c) Merkeze bağlı teşkiller: Ankara Demiryol Fabrikası Müdürlüğü, Eskişehir Eğitim ve Sınav Merkezi Müdürlüğü, Adapazarı, Ankara, Eskişehir, Sivas Araç Teslim Alma Müdürlüklerini,

ç) Personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen (I) sayılı cetvele tabi personel ile (c) bendinde belirtilen (II) sayılı cetvele tabi sözleşmeli personeli,

d) Taşra teşkilatı: Bölge Müdürlüklerini, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve Marmaray İşletme Müdürlüklerini,

e) TCDD Taşımacılık A.Ş.: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğünü,

f) (I) sayılı cetvele tabi personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen personeli,

g) (II) sayılı cetvele tabi personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendinde belirtilen sözleşmeli personeli,

ifade eder.

Disiplin amirleri

MADDE 5 – (1)  TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi merkez teşkilatı ile merkeze bağlı teşkiller ve taşra teşkilatında görevli personelin disiplin ve üst disiplin amirleri bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 ve  Ek-2 sayılı cetvellerde gösterilmiştir.

Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından uygulanacak mevzuat

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 7 – (1) 7/1/2017 tarihli ve 29941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE  8 – (1)  Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 9 – (1)  Bu Yönetmelik hükümlerini TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Ekleri için tıklayınız.