WhatsApp'ta mavi tik, kullanıcıların karşısındakine attığı mesajın okunup okunmadığını anlamasını sağlıyor. Çift gri tik ise bu bilgiyi net bir şekilde vermiyor. Mavi tik, isteğe bağlı olarak açılabiliyor.

Ancak mavi tik kapalı olsun isteyen de çok kullanıcı var; böylece mesajları okuduğunu karşısındakiyle paylaşmak istemiyor. Ancak mavi tiklerin ufak bir hilesi var ve bunu karşınızdaki size yaparsa farkında olmadan ona mesajları okuduğunuzu gösterebilirsiniz!

Eğer birisinin çevrimiçi olup olmadığını anlamak istiyorsanız, kendisine sadece 1 saniye uzunluğundaki sesli mesaj göndermeniz yeterli.

Bu sayede mesajın okunup okunmadığını ve hatta bu durumda dinlenip dinlenmediğini bile anlamanız mümkün. Yalnız şunun altını çizelim: Mesajı alan kişinin sesli mesajı dinlemesi şart.

WhatsApp'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı bomba özelliği yurt dışından sonra şimdi de resmen Türkiye'de kullanılmaya başlandı!

Artık WhatsApp'ta bakın ne yapabileceksiniz?

WhatsApp'ta görüntü paylaşırken artık işiniz daha kolay; izlemesi daha keyifli olacak. Bundan sonra yazışma sırasında paylaştığınız videolar için WhatsApp'ı kapatmak zorunda kalmayacaksınız.

WhatsApp kullanıcılarının uzun süredir beklediği YouTube desteği, iOS kullanıcıları için tüm dünyadan sonra Türkiye’de de kullanıma açıldı. Artık WhatsApp üzerinden gönderilen YouTube videoları, uygulamadan çıkmaya gerek kalmadan aynı sayfada izlenebilecek.

Bu özelliğin bir diğer güzel yanı ise YouTube videoları izlerken sadece ilgili sohbet penceresinde kalmanız gibi bir şart bulunmaması. Video yerleştirmeleri bir widget gibi çalışıyor ve siz başka konuşmaya geçseniz de video oynatma devam ediyor.

WhatsApp üzerinden gönderilen YouTube videolarının otomatik olarak oynatılması için direkt olarak video linkinin gönderilmiş olması gerekiyor. Ancak WhatsApp'taki tek yenilik bu değil!

WhatsApp'ta 'para'lı dönem bugün resmen kullanıma sunuldu. Peki WhatsApp ile paranın ne ilgisi var dersiniz? İşte WhatsApp'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni özelliği...

WhatsApp'ta artık para yollayabileceksiniz. Hindistan'da kullanımına bugün başlanan ve tüm dünyaya yayılması beklenen özellik WhatsApp için gerçekten de bir ilk!

Peki WhatsApp'ta konuştuğunuz kişiye kolayca nasıl para gönderecek ya da ondan para alacaksınız? İşte adım adım para transferi işlemleri...

Yaklaşık 1 yıldır geliştirilen WhatsApp Payments özelliği, sonunda yayına alındı. Özellik, hem Android hem de iOS‘te kullanılabiliyor. Şu an için beta aşamasında olan özelliği kullanmak için hem alıcının hem de göndericinin para gönderme özelliğini açması gerekiyor.

Özelliği aktif ettiğinizde cep telefonu numaranız ile banka hesabınızı eşleştirmiş oluyorsunuz. Öncelikle Ayarlar’dan ‘Ödemeler‘ bölümüne tıklayın.

Gelelim bir sonraki adıma... Kullanım şartlarını kabul edin ve telefon numaranızı doğrulayın.

Listelenen bankalardan kullanmak istediğiniz bankayı seçin ve banka hesabınızı eşleştirin. Para göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın ve ‘Ödeme‘ butonuna tıklayın.

Para göndermek istediğiniz banka hesabınızı ve göndereceğiniz tutarı seçin.Telefonunuza gelen onay kodunu ekrana girin.Onay işleminin ardından para gönderme işleminiz başarıyla tamamlanmış olacak.