Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger hayatını kaybetti. Alanya’da dün akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Prof. Dr. Dülger, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dülger’in cenazesinin Uşak Yücetepe Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından, Şekerevler Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

Lisansını 1987 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Prof. Dr. İbrahim Dülger (55), yüksek lisansını 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ceza ve Ceza Usul Hukuku Bilim Dalı Kamu Hukuku alanında tamamlayarak, alan üzerine doktora yaptı.

1964 doğumlu olan Dülger, renkli kimliğiyle tanınıyordu. 

İBRAHİM DÜLGER KİMDİR?

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Dülger, 1964 doğumludur. Dülger'in çok sayıda yayımlamış olduğu kitap bulunmaktadır. Türkiye Barolar Birligi Delegesi, Konya Barosu Üyesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği ve Türk Hukuk Enstitüsü Üyeliği yapmıştır. 2016 yılında Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştür.

2002'DE ZAGA'YA KONUK OLMUŞTU

Bir dönemin en çok izlenen programlarından biri olan, Okan Bayülgen'in sunduğu ZAGA programına da konuk olan İbrahim Dülger, "ha ha" klibiyle dikkat çekmişti. Programda akademisyen kimliğinin yanı sıra müzik çalışmalarını sürdürdüğü belirten Dülger, derslerinde de bu kimliğini öne çıkardığını belirtmişti.