ÇAĞRI MERKEZİ OLUŞTURULDU
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naci Şahin, vatandaşların taleplerinin anında cevaplandırılması için çağrı merkezi oluşturulduğunu söyledi. Göreve başladıklarında, vatandaş odaklı hizmet vereceklerini söylediklerini anlatan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naci Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk defa SGK bünyesinde çağrı merkezi oluşturduk. Vatandaşlar genellikle kamu alanlarında muhatap sıkıntısı yaşar. Biz vatandaşlara kolaylık sağlaması için dört kişilik bir ekip oluşturduk. Çağrı merkezinin telefonu 214 18 06. Vatandaşlar bu telefonu aradıklarında bilgi akışından tutun tüm sorulara cevap bulabilecekler. Anında cevap verilemeyecek bir konu varsa vatandaşın telefonuna ya da elektronik postasına bilgi aktarılacak. Çağrı merkezimiz yeni kurulmasına rağmen günde bin telefonu cevaplandırıyor."

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Türkiye'de bir başka ilke de imza attıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Engelli ve muhtaç vatandaşların hizmetini ayağına götüreceğiz. Engelli ve muhtaç vatandaşlarımız 214 18 06 numaralı telefonu aradıklarında personelimiz onlara ulaşacak ve işlemlerini yapacak"

E-POSTA HİZMETİ BAŞLADI
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kolay erişilebilir hizmet anlayışının bir ürünü olan e-posta ile müracaat uygulamasına başlandığını belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "İl Müdürlüğümüz tarafından hizmet verilen kişilerin aktivasyon işlemlerini il müdürlüklerimiz veya merkez müdürlüklerimize gitmeden elektronik ortamda yaptırabilmeleri için www.muglasgk.com adresi 8 Kasım itibari ile hizmete girmiştir. Böylelikle kişilerin internet üzerinde yaptıkları aktivasyon müracaatları kısa sürede tamamlanacak ve işlem tamamlandıktan sonra SMS olarak kendisine bilgi verilecektir. Ayrıca, Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve ilçelerimizde kurulu sosyal güvenlik merkezlerimizde işlem gören inşaat işleri dosyaları ile ilgili olarak ilişiksizlik belgesi talebinde bulunacak olan işverenlerimizde yine 8 Kasım tarihinden itibaren bu taleplerini e posta yolu ile gerçekleştirebilecek."
MUĞLA (İHA)