Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeden yaşanan mucize haberleri umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Van Erciş'te depremden 46 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. 14 günlük bir bebek 46 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri yıkılmış bir binanın enkazında yaşam belirtisi bulunca çalışmalarını burada yoğunlaştırdı.

Yaşam belirtisinin iki tavan arasında bir kanepenin yanında sıkışmış bir anne ve bebeğine ait olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine çalışmaları üstten değil yandan sürdürmeye karar verildi. Bir dehliz kazılmaya başlandı. Saatler süren çalışmaların ardından önce Azra bebek kurtarıldı. Bebeğin yaklaşık 14 gün önce erken doğumla dünyaya geldiği öğrenildi.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Ekiplerce ambulansa alınan bebek, burada yapılan ilk müdahalenin ardından İlçe Spor Salonu'ndaki sahra hastanesinde tedavi altına alındı. Kuvöze konulan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ANNESİ DE ENKAZDAN ÇIKTI
Kanepenin desteği sayesinde ortaya çıkan yaşam deliğinde hayatta kalan anne Semiha Karaduman da çalışmalar sonucunda kurtarıldı.

35 SAAT SONRA HAMİLE KADIN
Erciş'te TEDAŞ lojmanları enkazında depremden 35 saat sonra hamile olan anne Derya Coşkun ile kızı elif ve oğlu Özer Coşkun kurtarıldı.

Depremin en fazla hasara yol açtığı Van'ın Erciş ilçesinde, 18 yaşındaki Ozan Yılmaz ile 22 yaşındaki Abdullah Pinti yaklaşık 32 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Bir başka mucize ise depremden 28 saat sonra yaşanmıştı.

Erciş'te kahvehanenin de bulunduğu bir bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, enkaz altından 25 yaşındaki İsmail Tuna'ya ulaştı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Tuna, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ntvmsnbc ve Ajanslar