Sunumunu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Stj. Av. İpek Zeybekoğlu’nun yaptığı SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılış Dersi’nin açılış konuşmasını, Staj Eğitim Merkezi (SEM) Başkanı Av. Özlem Aksungar yaptı. Aksungar konuşmasında, “Okumak, kendimizi geliştirmek bizim için çok önemli. Baromuzun düzenlediği panel ve seminerlere lütfen katılın. İlgi alanıza giren konulardaki seminerleri kaçırmayın. Baromuzun çok cüzi, sembolik ücretler karşılığında verilen online temel yabancı dil ve hukuk yabancı dili kurslarına katılabilirsiniz. Staj eğitiminiz sırasında memnun olduğunuz, olmadığınız, eksik gördüğünüz, yapılmasını istediğiniz şeyleri lütfen bize iletin. Bizim amacımız, sizleri en iyi şekilde avukatlık mesleğine hazırlamak. Bizimle iletişimde kalın, mesleğinizi sevin. Biz her daim yanınızda olacağız. Sizin için buradayız. İstanbul Barosu’na, aramıza hoş geldiniz.” dedi.

Yeni Eğitim Döneminin ilk dersini, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Doç. Ahmet Ayar verdi. Ayar, “ Çok büyük bir zoru başardınız. Hukuk fakültelerinizden mezun oldunuz. Şimdi de büyük bir mücadele içerisine katılmaya hazırlanıyorsunuz. Türkiye’nin en etkili demokratik kitle örgütüne üye olmaya hazırlanıyorsunuz. Bu 12 günlük eğitim sürecini çok iyi değerlendirin. Fakültelerinizde aldığınız teorik bilgileri, artık pratik yapma; Avukatlık Meslek Kuralları ve İlkeleri çerçevesinde pratiğe indirgenmesi zamanı. Avukatlık, serbest meslek olduğu gibi aynı zamanda da bir kamu hizmetidir. Avukatlık Kanunu’nun 76 ve 95. maddeleri uyarınca da hukukun üstünlüğünü gözetmek, hukuk devletini korumak, insan hakları ihlalleri söz konusu olduğunda karşısında durmak; hayvan hakları ihlalleri, doğa katliamlarına karşı da bizim her zaman birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Hukuk devleti bizim en büyük teminatımız. Avukatlık çok onurlu bir meslek, ustalık mesleğidir. Bu nedenle de çok yönlü olmamızı gerektiren bir meslektir. Yani bilime, sanata, felsefeye sonsuz merak duymalısınız. İstanbul Barosu’na hoş geldiniz.” dedi.

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılış Dersine,  İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi  ve Staj Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Doç. Ahmet Ayar, Staj Eğitim Merkezi  Başkanı Av. Özlem Aksungar, Yürütme Kurulu Üyeleri  Av. Hakan Kalafat, Av. Recep Köse, Av. Özlem Dinçtürk Şenel, Av. Zeynep Uçar Yakar,  Av. Nuri Çağdaş Aru, Stj. Av. İpek Zeybekoğlu ve Stj. Av. Efe Oğuz Daşkın katıldı.