AVUKATLAR ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU VE SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Adana Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla gerçekleştirdi.

Atatürk Parkı’ndaki törene avukatlar cübbeleriyle katıldı.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Yurtdaş Anıta çelenk sundu.

Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kastamanu Baro Başkanı Av. Özgür Demir, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Fatih Güler, Yönetim Kurulu üyeleri, TBB delegeleri, komisyon başkanları, önceki baro başkanları, avukatlar olmak üzere geniş bir topluluk katıldı.

Başkan Av. Gökayaz, günün anlam ve önemine işaret ederek, "5 Nisan Avukatlar Günü’ne buruk giriyoruz. Çok sayıda meslektaşımızı ve yurttaşımızı depremde kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz.

Bize özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan ve muasır medeniyeti hedef gösteren bir cumhuriyet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, hukuk mücadelesinde yaşamını yitiren meslek büyüklerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Yargının kurucu unsuru olan, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında yılmadan ve korkmadan çaba gösteren, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin güvencesi siz değerli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, saygılar sunarım" dedi.

Törenin ardından basın açıklaması yapıldı.

Av. Semih Gökayaz, açıklamasında, “5 Nisan Avukatlar Günü'nde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. 1000’den fazla meslektaşımız, yaşadıkları şehirlerden ayrılarak başka şehirlere göç etmek zorunda kalmışlardır. Dayanışma anlayışla, el ele, omuz omuza verecek, hep birlikte ayağa kalkacağız.” dedi.

Ülkedeki hak ihlalleri nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin tıkanmış durumda olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sayısı son 7 yılda % 367 artmıştır. 2022 yılı sonu itibariyle 123 bine yakın bireysel başvuru yapılmıştır. Dünyanın hiçbir anayasa mahkemesinde, hiçbir ulusal insan hakları mahkemesinin önünde bu kadar başvuru yoktur.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile çok sayıda avukat katıldı.