Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yaptığı 25 yıl içeresinde birçok terör operasyonuna katılan Burhan Özdemir, 10 yıl önce emekli oldu. Bir süre Arnavutluk'ta hukuk eğitimi alan Özdemir, daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 4 yıllık eğitimin ardından geçen yıl okulu bitiren Özdemir, Ankara Barosu’nda stajını tamamladı. Özdemir, Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle ruhsatını aldı.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu’nun da katıldığı ruhsat töreninde, Burhan Özdemir cübbesini giydi. Törene Özdemir'in avukat eşi Nuran Özdemir ile 9 aylık torunu Karan Güler de katıldı.

Törende ruhsatını alarak avukat olan Özdemir, "Cehalet her zaman ülkeye karanlık; eğitim ise aydınlık getirir. Ben hep bunun bilinciyle hareket ettim. Bu bilinçle adalet toplumuna hizmet etmek istiyorum. Bu yüzden bu mesleği seçtim. Eşim de avukat. Birlikte adil bir düzen içinde yer alıp, buna katkı sunmak istiyorum. Çok mutluyum; çünkü ruhsat törenime torunum da geldi. Özellikle eğitim konusunda gençlere örnek olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum" dedi.

Avukat Nuran Özdemir de eşinin üstün bir gayret gösterdiğini belirterek, "Hiçbir zaman okuma azmini kaybetmedi. Gençlere örnek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.