Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarını TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Spor Hukuku Komisyon Koordinatörü Av. Nizam Dilek ve Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez yaptı.

Sağkan konuşmasında, Vergi ve Spor Hukuku gibi konularda ihtiyacın tamamen hukuki bilgi ve birikimle dolu avukata dönük olması gerektiğini vurguladı:

“Bu alanlar aslında avukatlık mesleğinin tam da ortasında olması gereken alanlar. O sebeple TBB’nin belki de en önemli görevlerinin başında bu meslek içi eğitimlerle hukuk fakültesi öğrencilerinin, stajyer meslektaşlarımızın ve tabi ki meslektaşlarımızın bilgilerini, birikimlerini artırmak olması geliyor.”

TBB Spor Hukuku Komisyonu Koordinatörü Nizam Dilek de Spor Hukuku’nun büyük bir ekonomik yapının sorunlarının çözümü için ortaya çıkmış uzmanlık gerektiren detaylı ve önemli bir alan olduğunu belirterek, düzenlenen etkinlikte de Türkiye’deki Spor Hukuku’nun sorunları ile çözüm önerilerinin ele alınacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte “Kanunun Getirdiği Düzenlemeler” ve “Kanuna Çeşitli Bakışlar” konularında iki ayrı oturum düzenlendi.

Başkanlığını TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Av. Gökhan Ulu’nun yaptığı ilk oturuma Gençlik ve Spor Bakanlığı Mevzuat ve Mütalaa Daire Başkanı Av. Kazım Mert Açıkgöz, Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör ve Dr. Cem Veziroğlu, başkanlığını TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Av. İrem Nur Özbunar’ın yaptığı ikinci oturuma da TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu üyelerinden Av. Taner Ünlü, Antalyaspor Başkanı Av. Aziz Çetin, Danışma Kurulu Üyesi Av. Fatih Şaşıoğlu ve gazeteci Lütfü Özel konuşmacı olarak katıldı.