Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinde okul saldırısı gerçekleştiren gencin ebeveynleri 10 ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Jennifer Crumbley ve oğullarına silahı erken Noel hediyesi olarak alan kocası James, çocuklarının eylemlerinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nde kasıtsız adam öldürme suçundan hüküm giyen ilk ebeveynler oldu.

Şu anda 17 yaşında olan oğulları Ethan, 30 Kasım 2021'de Detroit'in 70 kilometre kuzeyindeki Oxford Lisesi'nde dört öğrencinin ölümüne ve yedi kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı saldırı nedeniyle ömür boyu hapis cezasını çekiyor.

Kurbanların akrabalarının da katıldığı duruşmada Hakim Cheryl Matthews, "Bu mahkumiyetler kötü ebeveynlikle ilgili değil. Bu mahkumiyetler, yaklaşmakta olan bir treni durdurabilecek eylemlerin eksikliğini doğruluyor." dedi.

Öldürülen öğrencilerden biri olan 17 yaşındaki Madisyn Baldwin'in annesi Nicole Beausoleil, cezayı vermeden önce mahkemede Crumbley'lere hitaben "Kızımı sadece oğlunuz öldürmedi, ikiniz de aynısını yaptınız." dedi.

Yargıç cezayı açıklamadan önce Crumbley'ler mağdurların ailelerine ve mahkemeye seslendi.

46 yaşındaki Jennifer Cumbley, "Bugün sizden af dilemek için değil, bunun mümkün olamayacağını bildiğimden, sebep olunan acıdan dolayı en içten özürlerimi ifade etmek için buradayım. Hayatımın geri kalanını kendi iç hapishanemde geçireceğim." ifadelerini kullandı.

47 yaşındaki James Crumbley, ailelere "Aklında neler geçirdiğini veya ne olacağını bilmeyi ne kadar dilediğimi anlatamam çünkü kesinlikle pek çok şeyi farklı yapardım" dedi. (euronews)