Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda geniş katılımla yapılan törende, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarına toplu yemin ettirdikten sonra bir konuşma yaptı.

Yargının sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen Av. Gökayaz, 2006 yılından beri % 9 olarak sabit tutulan kanuni faiz oranlarının 01.01.2024 tarihinden itibaren hakkaniyete uygun olarak arttırılması için Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazdıklarını söyledi.

Av. Gökayaz, “Son dönemde paranın ve alım gücünün azalması ve enflasyon rakamları karşısında yıllık % 9'luk kanuni faiz üzerinden vatandaşın mağdur edilmesi hukuka ve hakkaniyete aykırıdır.”  dedi.

Av. Gökayaz, katılımcılara hitaben bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı. Meslek yemini ederek, avukatlığa adım atan meslektaşlarına seslenen Av. Gökayaz, “Adana Barosu ailesine hoş geldiniz. Meslek heyecanınızın hiç solmayacağı güzel bir meslek yaşamı diliyorum.” dedi.

Törende ruhsatlarını alan yeni avukatlar sırasıyla kürsüye gelerek, katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Ruhsat alan Ayşe Önal, Beste Yağmur, Leman Çakar, Sıla Erva Celep, Bora Taslak, Çağla Çöltü, Kenan Yazıcı, Sude İnç, Ömer Faruk Altanay, Mete Doğaç İrade, Berke Kağan Demirdağ, Ülkü Duluklu, Sevim Çakıl,Abdullah Huzeyfe Akkoç’a ailelerinin gururlu bakışları altında cübbeleri: Av. Burçin Tümsa, Av. Hilal Aslan, Av. Nilay Demirer, Av. Ömer Burukan, Av. Hüseyin Ergene, Av Dilan Nur Aydın, Av. Ömer Serdar Gürbüz, Av Ömer Daşbaş, Av. Yelda Aslan ve Mersin Barosundan Av. Vahap Aslan, Av. Erdem Tuğral, Av. Tuğçe Nermin Kayar, Av. Battal Özer, Av. Ali Çaldır,  Av. Uğur Öztürk, Av. Gülistan Timur Polat, Av. Bilal Çağrı Çelik tarafından giydirildi.

Törende, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli,  Genel Sekreter Av.İlker Güzel, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Hüseyin Saygılı, Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Av. Esem Yiğit, avukatlar ve aileler hazır bulundu.