Törene, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri avukatlar ve ruhsatnamelerini yeni avukatlar ile ailelerinin katıldığı tören renkli anlara sahne oldu. Tören, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın konuşmalarıyla başladı.

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülerek Anayasa’nın ihlal edilmesine, yargının sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen Av. Gökayaz, katılımcılara hitaben bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı.

“ANAYASA’NIN İHLAL EDİLMESİNE YIRTTAŞLARIMIZ İTİRAZ ETMELİDİR.”

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen bu kararın uygulanmaması ve sonrasında TBMM’de milletvekilliğinin düşürülmesinin hukukun katledilmesi olduğunu söyledi. Av. Gökayaz “Bu hukuksuzluğu teşhir etmek, buna itiraz etmez yalnız biz baroların değil tüm yurttaşların görevidir. Yurttaş olarak bizi birbirimize bağlayan bağ, toplumsal sözleşme, Anayasamızdır. Anayasa’nın ihlal edilmesi tüm yurttaşların hakkını oradan kaldırır ki buna da itiraz etmek yine yurttaşlık ödevidir.” dedi.

TBB SDYF, AVUKATALARA YILLIK TEDAVİ YARDIMI LİMİTLERİNİ ARTTIRDI

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nun avukatlara yıllık tedavi yardımı limitlerinin arttırıldığını belirten Av. Gökayaz, avukatlar için yıllık tedavi yardımı limitlerinin 260 bin TL’den 400 bin TL’ye , stajyer avukatlarımız için de 60 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkartıldığını, avukatların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları için 260 bin TL’den 400 bin TL’ye çıkartıldığını söyledi.

Av. Gökayaz, “Meslektaşlarıma öncelikle sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Çoğu meslektaşım bir ameliyat olduktan sonra veya başka bir sebeple tesadüfen bu imkanlardan haberi oluyor. Bunu da sizlerle bu vesileyle paylaşmak istedim.” şeklinde konuştu.

“ADANA BAROSU HER ZAMAN MESLEKTAŞLARININ YANINDADIR”

Meslek yemini ederek, avukatlığa adım atan meslektaşlarına seslenen Av. Gökayaz, 0-5 yaş kıdeme sahip meslektaşlarına bir nefes olması için iki yıl önce Uyum Bürosunu hizmete açtıklarını hatırlatarak, “Şu anda 44 meslektaşımız büyük bir moralle, heyecanla ve dayanışmayla Uyum Büromuzda mesleki faaliyetlerini yürütüyorlar. Başka bir planlaması olmayan meslektaşlarımın Uyum Bürosu’nda mesleğe başlamaları deneyim açısından önemli bir kazanç sağlayacaktır. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için, ülkede hukukun egemen olması için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, başarılı bir meslek yaşamı diliyorum.” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyip, ruhsatnamelerini teslim alan avukatlar sırasıyla kürsüye gelerek, katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Ruhsat alan avukatlar; Dilara Altaş, Abdullah Ceylan, Esra Tuğçe Uzun, Çağrı Bozcalar, Büşra Yıldız, Mehmet Eren, Buse Dönmez, Nur Selin Ergüder, Muhammet Bilgehan Kara, Afra Yörükoğlu, Can Erdem, İshak Çağatay Uçak, Ömer Cirit ve Yusuf Taştı.

Düzenlenen törende avukatlara cübbelerini, Av. Ekin Harika Aydın, Av. Alperen Nursal, Av. Sabiha Örtlek, Av. Tuğba Aslan, Av. İsa Ayanoğlu, Av. Vecihi Yamanyılmaz, Av. Hüseyin Bozdoğan, Av. Murat Loğoğlu, Av. Duygu Tatar, Av. Aykan Eser, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Melike Doğan, Av. Hasan Alkan, Av. Hakan Tahtacı, Av. Resul Can Taş, Av. Atakan Şahin Demir, Av. Faruk Belhan, Av. Mert Işık, Av. Aybike Birbiçer Işık, Av. Erkan Çetin ve Av. Sidar Tekdemir tarafından giydirildi.