Ankara Barosu'nun 1988-1990 yılları arasında başkanlığını yapan Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu, Ankara'da vefat etti. Erzurumluoğlu’nun cenazesi 16 Mayıs Salı günü Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ERZAN ERZURUMLUOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Yozgat Akdağmadeni’nde doğan Erzurumluoğlu, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde (AİTİA) hayata adım atan Erzurumluoğlu, Akademi’de son olarak Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. YÖK’ün kurulmasıyla birlikte AİTİA’nın Gazi Üniversitesi’ne dönüşmesi üzerine aralarında Aydın Güven Gürkan ve Onur Kumbaracıbaşı olmak üzere on iki kişi görevlerinden istifa ederek ayrıldı. Erzurumluoğlu, günümüzde Gazi Üniversitesi olarak hizmet veren Gazi Hastanesi’nin AİTİA Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kurulmasına büyük katkı sağladı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin ilk Ankara İl Başkanlığı’nı yapan Erzurumluoğlu, parti meclisinde de görev yaptı.

Ankara Barosu başkanlığının ardından Çankaya Üniversitesi’nde akademik hayata geri dönen Erzurumluoğlu çok sayıda hukuk öğrencisi yetiştirdi. Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak (1979-2018) görev yapan Erzurumluoğlu, 60 yıl hukukun üstünlüğü için mücadele verdi.

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle;

1988-1990 YILLARI ARASINDA ANKARA BAROSU BAŞKANI, 1979-2018 YILLARI ARASINDA TBB DELEGESİ OLARAK GÖREV YAPAN AV. PROF. DR. ERZAN ERZURUMLUOĞLU (2673) VEFAT ETMİŞTİR

"Merhum Başkanımız için 16 Mayıs Salı günü saat 15.00'de Ankara Adliyesi önünde tören düzenlenecek olup aynı gün Kocatepe Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir. Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve Baromuz üyelerine başsağlığı dileriz."